США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки

США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки

22 Лютого 2022
2023
22 Лютого 2022
11:19

США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки

2023
Лінда Томас-Грінфілд: Промова Путіна явно є приводом для подальшого вторгнення в Україну.
США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки
США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила на екстреному засіданні Ради безпеки ООН, що визнання Росією терористичних «ДНР» та «ЛНР» є створенням приводу для війни.

«Путін розірвав Мінські угоди на шматки, його промова явно є приводом для подальшого вторгнення в Україну», – цитує Томас-Грінфілд представництво США при ООН. 

Посол додала, що визнання Росією «незалежності» окупованих регіонів порушує суверенітет і територіальну цілісність України.

Екстрене засідання Радбезу ООН відбулось у ніч проти 22 лютого після визнання Росією «незалежності» терористичних «ДНР» та «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передував позачерговий Радбез Росії, який підтримав цю ініціативу. 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: usun.usmission.gov

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2023
Читайте також
22.02.2022 13:03
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду