Франція назвала промову Путіна щодо України «параноїдальною» – ЗМІ

Франція назвала промову Путіна щодо України «параноїдальною» – ЗМІ

22 Лютого 2022
2285
22 Лютого 2022
17:21

Франція назвала промову Путіна щодо України «параноїдальною» – ЗМІ

2285
Також Єлисейський палац звинуватив Путіна в недотриманні обіцянок, даних Макрону під час перемовин у Москві.
Франція назвала промову Путіна щодо України «параноїдальною» – ЗМІ
Франція назвала промову Путіна щодо України «параноїдальною» – ЗМІ

Єлисейський палац назвав промову президента Росії Володимира Путіна перед визнанням фейкових утворень на сході України «параноїдальною» та звинуватив очільника Кремля в недотриманні обіцянок, які той давав президенту Еммануелю Макрону.

Співрозмовник «France 24» в Єлисейському палаці повідомив, що Путін не дотримав обіцянок, даних Макрону під час перемовин у Москві (вочевидь, обіцянки не визнавати фейкові утворення «ДНР» та «ЛНР», – ДМ).

Промову ж Путіна, яка передувала визнанню фейкових утворень, він назвав сумішшю «закостенілих та параноїдальних ідей».

Міністр фінансів Бруно Ле Мер заявив, що Франція разом з європейськими партнерами збирається запровадити санкції проти Росії через визнання маріонеток Кремля на окупованому Донбасі.

Раніше із закликом запровадити санкції проти Росії через визнання фейкових утворень виступив президент Макрон.

21 лютого 2022 року під час телезвернення до росіян Путін понад годину розповідав свою версію історії України та взаємовідносин із Заходом, промова була насичена наративами російської пропаганди, образами та претензіями.

Зокрема, Путін знову відмовив Україні у власній історії та державності, мовляв, вона виникла унаслідок «розпаду історичної Росії» і нібито знаходиться під повним «зовнішнім управлінням». Революцію гідності у 2014 році Путін знову назвав «державним переворотом», а вступ України до НАТО – «прямою загрозою безпеці Росії».

Також Путін повторив свою стару тезу про «ошукану» Росію, якій буцімто обіцяли не розширювати НАТО за рахунок країн колишнього Варшавського блоку і СРСР.

Промова Путіна закінчилась офіційним визнанням «незалежності» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Крім того, Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

МЗС України засудило рішення Росії, підкресливши, що визнання Кремлем так званих «ДНР» та «ЛНР» не матиме жодних правових наслідків.

Верховна Рада закликала уряди та парламенти інших держав не визнавати «незалежність» окупованих територій і засудити дії Росії.

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2285
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду