Росія готує теракти на Донбасі, у яких звинуватить Україну — головнокомандувач ЗСУ

Росія готує теракти на Донбасі, у яких звинуватить Україну — головнокомандувач ЗСУ

20 Лютого 2022
2757
20 Лютого 2022
09:34

Росія готує теракти на Донбасі, у яких звинуватить Україну — головнокомандувач ЗСУ

2757
У провокаційних повідомленнях російських ЗМІ кажуть про мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, а також про мінування автомобілів, житлових будинків та громадських об’єктів.
Росія готує теракти на Донбасі, у яких звинуватить Україну — головнокомандувач ЗСУ
Росія готує теракти на Донбасі, у яких звинуватить Україну — головнокомандувач ЗСУ

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей Росія готує теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«Дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілей, житлових будинків та громадських об’єктів, – зазначив головнокомандувач ЗСУ. –  Під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами».

Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ, теракти готують російські кадрові військові та спецслужби. Ворог, зазначає Валерій Залужний, прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців».

«Вкотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні з серед мирного населення, ні серед військових найманців, – зазначив головнокомандувач ЗСУ. – Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій».

Оприлюднюючи злочинні наміри агресора, Україна «намагається зламати ці сценарії». Як підкреслив Валерій Залужний, головне завдання Збройних сил України – зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення.

Тим часом збройні формування з боку Росії продовжують масовані обстріли позицій українських військових. 19 лютого загинули двоє українських військових, четверо поранено. При цьому окупанти розмістили артилерію в населених пунктах, де перебувають цивільні люди.

У суботу артилерія бойовиків обстріляла Новолуганське Донецької області під час візиту міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського і групи міжнародних журналістів. Як повідомив з місця подій кореспондент «Радіо Свобода» Мар’ян Кушнір, спочатку бойовики вдарили з мінометів, згодом почалися артобстріли Снаряди падали за 300 метрів від місця, де перебували міністр і журналісти.

18 лютого 2022 року ватажки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію до Росії жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про нібито «наступ» ЗСУ. Україна  це офіційно спростовує. 

Під час засідання Радбезу ООН держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Росія може використати для повномасштабної агресії проти України надуманий привід: теракт на російській території, виявлення масових поховань, обстріл цивільних або справжню чи фейкову атаку із застосуванням хімічної зброї.  

4 лютого представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що російський уряд планує влаштувати фальшивий напад «українських військових» на російську територію, щоб створити фальшиве виправдання для власного вторгнення. 

Фото з фейсбук-сторінки Валерія Залужного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2757
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктор
794 дн. тому
Не дай бог, як у 1999 році, підірвуть пару житлових висоток у Донецьку чи Луганську і підуть по тому сценарію......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду