«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова

«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова

24 Листопада 2021
4562
24 Листопада 2021
14:23

«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова

4562
Партія «Слуга народу» звинуватила телеканали «Медіа Групи Україна» у «системному та навмисному розповсюдженні фейків».
«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова
«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова

Партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків».

Про це говориться в публічній заяві політсили, яку оприлюднила речниця партії Юлія Палійчук.

«Протягом останніх місяців телеканали "Україна 24" і "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх". Це очевидно. Безумовно, ми поважаємо право власника вільно розпоряджатися своєю власністю у законний спосіб. Ми поважаємо і право будь-якого медіа на незалежність редакційної політики. Але ніколи не погодимось з використанням телеканалів й журналістів для шантажу держави і суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників», – йдеться в заяві.

«Слуга народу» звинуватила телеканали у «системному та навмисному розповсюдженні фейків, публічних безпідставних образах тих, хто заважає олігарху, відвертих маніпуляціях, ненаданні права на відповідь».

На думку авторів заяви, це є «яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента».

«Медіа, продажні політики, соцмережі використовуються для намагань зберегти статус-кво, що дозволяє олігарху отримувати рентний дохід від отриманих колись привілеїв. Видобуток руди, експлуатація залізниці, виробництво електроенергії – все це, на думку олігарха, повинно бути джерелом його необґрунтованого збагачення всупереч інтересам суспільства. І саме на підтримку цього спрямовується весь належний йому медійний та політичний ресурс».

У «Слузі народу» впевнені, що ініційований президентом Володимиром Зеленським антиолігархічний закон «позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів».

«Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення – ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива.

Коли олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики, ми переглянемо своє рішення. В той же час ми залишаємося абсолютно відкритими для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно, збалансовано та заради об'єктивного інформування суспільства», – говориться в заяві.

Читайте також:

11 листопада «Українська правда» повідомила, що відносини між Ахметовим та Зеленським суттєво погіршились через закон про олігархів та через нову «манеру спілкування ОП» із людьми бізнесмена. За словами співрозмовника УП в оточенні Ахметова, Банкова нібито хотіла, «щоб всі брали під козирок, а так не буде».

Сам Ахметов назвав цю інформацію неправдою, але відмовився відповісти на запитання про те, чи спілкується він сам (або ж його соратники) із президентом напряму.

Він додав, що канали його медіахолдингу «надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції», і «якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, це – питання до влади».

В ОП заявили, що із повагою спілкуються з Ахметовим та його людьми, однак вважають, що через закон про олігархів на каналах «Медіа Групи Україна» побільшало критики влади.

Скріншот відео: Україна 24/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4562
Читайте також
25.11.2021 08:11
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
3 901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду