Венедіктова активізувала розслідування понад 200 справ щодо бізнесу Ахметова

Венедіктова активізувала розслідування понад 200 справ щодо бізнесу Ахметова

3 Грудня 2021
4222
3 Грудня 2021
08:27

Венедіктова активізувала розслідування понад 200 справ щодо бізнесу Ахметова

4222
За словами генпрокурорки, бізнесмен нібито завдав державі збитків на мільярди гривень.
Венедіктова активізувала розслідування понад 200 справ щодо бізнесу Ахметова
Венедіктова активізувала розслідування понад 200 справ щодо бізнесу Ахметова

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова активізувала понад 200 справ щодо бізнесу Ріната Ахметова. Про це вона повідомила на фейсбук-сторінці.

На думку Венедіктової, в останні тижні відбувається «суспільний та політичний шторм», в умовах якого Офіс генпрокурора не повинен «відсиджуватися збоку».

«Останнім часом, а якщо більш точно, мова про останні тижні, ми з вами стали телеглядачами різноманітних незвичних шоу. У багатьох виникає відчуття, що ми не тільки дивимось ці шоу на ТВ, але і беремо в них участь. [...] У той час, коли політики сперечаються між собою в залі українського парламенту чи в телевізійних шоу, ми на наших робочих місцях посперечаємось мовою процесуальних документів», – написала генпрокурорка.

Не уточнюючи імені, вона зазначила, що «нікого не називає заколотником, олігархом чи правопорушником», але, на її думку, має право у «гострий для країни момент» активізувати розслідування низки кримінальних проваджень. Зокрема, щоб перевірити рішення прокурорів різних рівнів «відносно суб’єктів господарювання і окремих осіб із орбіти власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики тощо».

«Ми провели попередній аналіз всього масиву кримінальних проваджень і наразі з’ясувалося, що мова йде про понад 200 справ. Ці 200 справ – результат лише поверхневої оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства в сфері вугільної промисловості та енергетики із орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень», – додала Венедіктова. 

Нагадаємо, 26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що оточення олігарха Ріната Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, держпереворот нібито готувався на 1-2 грудня 2021 року за участю росіян і оточення олігарха. Президент додав, що у можливість участі власне Ахметова у держперевороті він не вірить.

Рінат Ахметов заперечив інформацію про причетність свого оточення до підготовки держперевороту, назвавши заяви президента «суцільною брехнею».

29 листопада СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. 

Останнім часом також між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася «телевійна».

Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду