detector.media
24.11.2021 14:23
«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова
«Слуга народу» оголосила бойкот телеканалам Ріната Ахметова
Партія «Слуга народу» звинуватила телеканали «Медіа Групи Україна» у «системному та навмисному розповсюдженні фейків».

Партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків».

Про це говориться в публічній заяві політсили, яку оприлюднила речниця партії Юлія Палійчук.

«Протягом останніх місяців телеканали "Україна 24" і "Україна" перетворились на відверто пропагандистські "ДТЕК-24" і "Олігарх". Це очевидно. Безумовно, ми поважаємо право власника вільно розпоряджатися своєю власністю у законний спосіб. Ми поважаємо і право будь-якого медіа на незалежність редакційної політики. Але ніколи не погодимось з використанням телеканалів й журналістів для шантажу держави і суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників», – йдеться в заяві.

«Слуга народу» звинуватила телеканали у «системному та навмисному розповсюдженні фейків, публічних безпідставних образах тих, хто заважає олігарху, відвертих маніпуляціях, ненаданні права на відповідь».

На думку авторів заяви, це є «яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента».

«Медіа, продажні політики, соцмережі використовуються для намагань зберегти статус-кво, що дозволяє олігарху отримувати рентний дохід від отриманих колись привілеїв. Видобуток руди, експлуатація залізниці, виробництво електроенергії – все це, на думку олігарха, повинно бути джерелом його необґрунтованого збагачення всупереч інтересам суспільства. І саме на підтримку цього спрямовується весь належний йому медійний та політичний ресурс».

У «Слузі народу» впевнені, що ініційований президентом Володимиром Зеленським антиолігархічний закон «позбавить таких надмірно впливових осіб можливості скуповувати політиків й позбавить вигоди від тиску на редакції та журналістів».

«Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення – ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива.

Коли олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики, ми переглянемо своє рішення. В той же час ми залишаємося абсолютно відкритими для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно, збалансовано та заради об'єктивного інформування суспільства», – говориться в заяві.

Читайте також:

11 листопада «Українська правда» повідомила, що відносини між Ахметовим та Зеленським суттєво погіршились через закон про олігархів та через нову «манеру спілкування ОП» із людьми бізнесмена. За словами співрозмовника УП в оточенні Ахметова, Банкова нібито хотіла, «щоб всі брали під козирок, а так не буде».

Сам Ахметов назвав цю інформацію неправдою, але відмовився відповісти на запитання про те, чи спілкується він сам (або ж його соратники) із президентом напряму.

Він додав, що канали його медіахолдингу «надають рівнозначний майданчик для висловлення думок як представникам влади, так і опозиції», і «якщо в останні місяці владу критикують більше, ніж раніше, це – питання до влади».

В ОП заявили, що із повагою спілкуються з Ахметовим та його людьми, однак вважають, що через закон про олігархів на каналах «Медіа Групи Україна» побільшало критики влади.

Скріншот відео: Україна 24/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY