«Медіа Група Україна» хоче замовити «Детектору медіа» моніторинг «України 24» та інших інформаційних телеканалів

«Медіа Група Україна» хоче замовити «Детектору медіа» моніторинг «України 24» та інших інформаційних телеканалів

28 Грудня 2021
2877
28 Грудня 2021
14:09

«Медіа Група Україна» хоче замовити «Детектору медіа» моніторинг «України 24» та інших інформаційних телеканалів

2877
Головний предмет моніторингу – пошук в ефірі проросійських/антизахідних наративів, фейкових новин та повідомлень без їхнього спростування модераторами токшоу, порушень основних стандартів інформаційного мовлення, які стосуються зовнішньої та внутрішньої політики, війни з Росією, окупованих територій.
«Медіа Група Україна» хоче замовити «Детектору медіа» моніторинг «України 24» та інших інформаційних телеканалів
«Медіа Група Україна» хоче замовити «Детектору медіа» моніторинг «України 24» та інших інформаційних телеканалів

Про це йдеться в пресрелізі, розповсюдженому медіагрупою. Наводимо його текст повністю.

«"Медіа Група Україна" впевнена, що громадянське суспільство зацікавлене у захисті інституту свободи слова та незалежних медіа в Україні. Ми вважаємо за необхідне запустити низку спільних проєктів для об'єднання зусиль професійних журналістів та громадських активістів. Зусиль, спрямованих на досягнення спільної мети, – розбудови сильної, суверенної та незалежної України.

Одним з перших таких проєктів має бути наша співпраця з незалежною громадською організацією "Детектор медіа", до якої ми звернулися з проханням проводити на регулярній основі незалежний моніторинг контенту каналу-лідера ринку "Україна 24", що входить до "Медіа Групи Україна", а також основних українських інформаційних телеканалів, як тих, що вже транслюються, так і нових. Наразі сторони перебувають у процесі фіналізації умов співпраці. Головний предмет моніторингу – пошук в ефірі проросійських / антизахідних наративів, фейкових новин та повідомлень без їхнього спростування модераторами ток-шоу, порушень основних стандартів інформаційного мовлення, які стосуються зовнішньої та внутрішньої політики, війни з Росією, окупованих територій. "Медіа Група Україна" жодним чином не втручатиметься у процес моніторингу, його результати відкрито публікуватимуться без погодження або можливості для замовника попередньо ознайомитись із ними.

"Медіа Група Україна" переконана, що допомога та рекомендації експертів незалежної громадської організації «Детектор медіа» допоможуть професійним журналістам забезпечувати високу якість свого контенту в інтересах українських глядачів. Журналісти сьогодні не лише захищають Україну на передовій інформаційної війні з російською дезінформацією, а й роблять це на тлі внутрішніх політичних конфліктів, тому ми закликаємо всіх учасників ринку до єдності та діалогу».

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об’єднує національний телеканал «Україна», загальнонаціональний інформаційний телеканал «Україна 24», молодіжний телеканал НЛО TV, телеканал Індиго TV, тематичні канали «Футбол 1/2/3», кросплатформний проєкт Vogue.UA та «Новинну Групу Україна», до якої входять мультимедійна платформа СЬОГОДНІ – теленовини «Сьогодні», сайт segodnya.ua.

4 грудня 2021 року на сайті американського аналітичого центру Atlantic Council вийшла стаття ГО «Центр протидії корупції». У ній йдеться про канал «Україна 24», який входить до «Медіа Групи Україна» бізнесмена Ріната Ахметова.

Автори статті заявили, що канал поширює антизахідну пропаганду та дискредитує реформи в Україні. Причому, як сказано в матеріалі, це роблять і ведучі, і запрошені гості.

7 грудня «Медіа Група Україна» випустила заяву, в якій закликала «припинити розбрат та суперечки і об’єднатися» – без уточнення, до кого саме звертається та що стало приводом.

«Свобода слова – одне з головних надбань українського суспільства, гарантоване нам Конституцією. Але ми, українці, знаємо, що свої права треба боронити. Інститут свободи слова саме зараз потребує нашої солідарності і захисту, у тому числі від зумисних спроб звинуватити журналістів у політичній заангажованості і навіть державній зраді.

Сьогодні ми повинні припинити розбрат та суперечки і об’єднатися задля захисту України. Телеканали "Україна" і "Україна 24" завжди працювали заради сильної, Незалежної України. Вони є тим інформаційним майданчиком, де можуть бути почутими і знайти порозуміння представники різних політичних сил. У годину історичних випробувань та цілком можливої зовнішньої агресії з боку Росії, ми вважаємо своєю місією залишатися саме таким майданчиком, який об’єднає навіть колишніх опонентів заради захисту соборної, незалежної, демократичної України»– повідомлялось у заяві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду