«Нічого хорошого Україні це не принесе». Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

«Нічого хорошого Україні це не принесе». Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

1 Січня 2022
2894

«Нічого хорошого Україні це не принесе». Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

2894
Рінат Ахметов: Там (в антиолігархічному законі. – ДМ) є лише порушення прав людини, нічого хорошого Україні та українцям це не принесе.
«Нічого хорошого Україні це не принесе». Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів
«Нічого хорошого Україні це не принесе». Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

Бізнесмен Рінат Ахметов у коментарі «Forbes Україна» розкритикував антиолігархічний закон президента України Володимира Зеленського, заявивши, що він порушує права людини. В ОП ж закликали не оцінювати закон із погляду будь-яких прізвищ.

За словами Ахметова, він виступає за «цивілізовані прозорі європейські правила і за рівні можливості для бізнесу», однак, на його думку, закон про олігархів цього не забезпечить.

«Якби закон працював на користь усього перерахованого, я був би за нього обома руками. Але нічого цього в ньому немає. У ньому не йдеться про вирівнювання правил, чесну конкуренцію. Там є лише порушення прав людини. Тому що хтось у якійсь кімнаті за незрозумілими критеріями визначатиме, хто олігарх, а хто – ні. Нічого хорошого Україні та українцям це не принесе», – каже Ахметов.

Відповідаючи на закиди ОП щодо редакційної політики каналів «Україна» та «Україна 24», Ахметов заявив, що не впливає на неї.

«На інформаційну політику каналів я не впливаю. Але для мене важливо, щоб у моїх медіа дотримувалися кращих світових стандартів журналістики, чесної конкуренції та принципів свободи слова... На моїх каналах цензури не буде».

В Офісі президента «Forbes Україна» зазначили, що Володимир Зеленський не оцінює антиолігархічний закон із погляду будь-яких прізвищ.

«Це прозорі правила для всіх представників великого бізнесу. Будь-який бізнесмен може виконати норми цього закону та уникнути негативних наслідків. Головна мета антиолігархічного закону – забезпечити поділ бізнесу та політики, а також реальну підзвітність політиків та всіх посадових осіб суспільству, а не будь-яким фінансово-промисловим групам. Ухвалений закон обов'язковий до виконання. Жодних відступів від цього та інших законодавчих актів заради інтересів будь-яких олігархів не буде», – стверджують в ОП.

Коментуючи мовлення каналів «Україна» та «Україна 24», в ОП заявили, що останнім часом етер мовників «свідчить про наявність абсолютно чіткої корпоративної цензури – з очевидними акцентами, які дають змогу підсвічувати чи "громити" тих чи інших політиків».

Також в ОП відкинули повідомлення, що Банкова нібито намагалася домовитися про контроль над інформаційною політикою каналу «Україна 24».

Останнім часом також між Ахметовим та президентом Володимиром Зеленським почалася «телевійна».

24 листопада 2021 року партія «Слуга народу» заявила, що її представники ігноруватимуть телеканали «Україна 24» і «Україна» через «системне та навмисне розповсюдження фейків». 

«Медіа Група Україна» назвала бойкот телеканалів «Україна» та «Україна 24» з боку партії «Слуга народу» відповіддю на програму «Свобода слова Савіка Шустера», під час якої обговорювали «Вагнергейт».

26 листопада президент Зеленський під час пресмарафону заявив, що оточення Ахметова «втягує його у війну проти держави та президента».

За словами Зеленського, держпереворот нібито готувався на 1-2 грудня 2021 року за участю росіян і оточення олігарха. Президент додав, що у можливість участі власне Ахметова у держперевороті він не вірить.

Рінат Ахметов заперечив інформацію про причетність свого оточення до підготовки держперевороту, назвавши заяви президента «суцільною брехнею».

29 листопада СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. 

Фото: Фонд Ріната Ахметова/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2894
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду