«Україна 24» нічого не виграла від закриття «каналів Медведчука» – Белянський

«Україна 24» нічого не виграла від закриття «каналів Медведчука» – Белянський

10 Грудня 2021
2837
10 Грудня 2021
15:58

«Україна 24» нічого не виграла від закриття «каналів Медведчука» – Белянський

2837
Дмитро Белянський: Для нас тоді нічого особливого не змінилося – основними бенефіціарами перетікання аудиторії стали два інші інформаційні канали.
«Україна 24» нічого не виграла від закриття «каналів Медведчука» – Белянський
«Україна 24» нічого не виграла від закриття «каналів Медведчука» – Белянський

Член наглядової ради «Медіа Групи Україна» Дмитро Белянський стверджує, що інформаційний канал «Україна 24» нічого не виграв від закриття «каналів Медведчука».

В інтерв’ю «Детектору медіа» Белянський заперечив, що канал «Україна 24» саме після закриття «телеканалів Віктора Медведчука» отримав можливість стати лідером інформаційного сегменту.

«Поширену думку про те, що канал "Україна 24" багато виграв від закриття «каналів Медведчука», я хотів би заперечити. Річ у тім, що наші рейтинги тоді ще були в закритому моніторингу і тому доводиться говорити не про самоочевидні речі. Насправді для нас тоді нічого особливого не змінилося – основними бенефіціарами перетікання аудиторії стали два інші інформаційні канали, на одному з яких захищали Медведчука, а на іншому лаяли Зеленського. Влада ж не ходила ні до тих трьох закритих, ні до цих двох», – сказав Белянський.

За словами Белянського, відбулось навіть навпаки: «Через сплеск уваги аудиторії до цих двох каналів "Україна 24" вийшла на впевнені лідерські позиції трохи пізніше, ніж розраховували, тільки тоді, коли спав увесь ажіотаж».

На думку медіаменеджера, РНБО закрила «канали Медведчука» не через їхню редакційну політику, а у зв'язку зі способом фінансування.

«У приватних бесідах функціонери ОПУ запевняли, що жодних претензій до журналістів, які працюють на тих каналах, вони не мають.Тоді, на початку року, ми неодноразово обговорювали цю ситуацію у своїх телевізійних ефірах і надали журналістам закритих каналів можливість для висловлювання, а декому з них – робочі місця. І сьогодні ми вчинили б так само. У всякому разі, це виглядає більш послідовно, ніж дії наших майбутніх конкурентів, хто тоді не надавав їм можливість висловитись, а сьогодні активно надає робочі місця», – каже Белянський.

Зауважимо, що за підсумками 2020 року канали Медведчука-Козака не входили у першу десятку топових каналів. Їхня частка була на рівні 1-1,4%.

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу одного з лідерів «ОПЗЖ», підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

Підставою для запровадження санкцій проти телеканалів та їхнього формального власника та соратника Медведчука Тараса Козака стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму

Тарас Козак та Віктор Медведчук назвали санкції РНБО незаконними та оскаржують їх у Верховному Суді. Обидва нардепи також є фігурантами справи про держзраду, з 13 травня Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Козак зараз знаходиться за межами України.

У лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака був створений новий канал – «Перший незалежний». Однак з незрозумілих причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру.

За даними соціологічної групи «Рейтинг», санкції проти «телеканалів Медведчука» підтримують 44%українців, 39% не підтримують, ще 17% не змогли відповісти на запитання.

Скріншот відео: «Україна 24»/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду