У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру

У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру

23 Жовтня 2021
2427
23 Жовтня 2021
14:42

У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру

2427
За даними ЗМІ, начальника управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони «Укрексімбанку» підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності та побоях.
У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру
У справі про перешкоджання «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру

У справі про перешкоджання журналістам програми «Схемам» в «Укрексімбанку» вручили четверту підозру, повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

За інформацією РС, четвертий підозрюваний – начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони «Укрексімбанку». Його підозрюють у перешкоджанні журналістській діяльності та побоях.

Раніше про підозру повідомили ексголові правління «Укрексімбанку» Євгену Мецгеру, керівнику служби безпеки «Укрексімбанку» Ігору Тельбізову та директору департаменту інформаційної політики «Укрексімбанку» Володимиру Пікалову. 

Нагадаємо, інцидент між журналістами «Схем» та працівниками «Укрексімбанку» стався 4 жовтня в Києві у центральному офісу фінустанови.

Знімальна група записувала інтерв'ю з головою банку Євгеном Мецгером, однак після одного із запитань він наказав працівникам фінустанови забрати в журналістів камери та стерти матеріал. Знімальну групу близько години не випускали з приміщення, розмови з працівниками установи під час подій вдалося зафіксувати на аудіо.

«Укрексімбанк» оприлюднив власну версію подій. Як стверджували у банку, частина розмови відбувалася у форматі «офрекорд», після чого журналіст з оператором нібито без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку, з усією записуючою та освітлювальною технікою.

Згодом редакції програми «Схеми» вдалося відновити знищений відеозапис на картці пам’яті з камери, яку забрали охоронці банку. 

Із заявами на підтримку журналістів виступили посольство США та Рада зі свободи слова при президентові України, а також Незалежна медійна рада та ГО «Детектор медіа».

11 жовтня Мецгер звільнився з «Укрексімбанку». Суд обрав йому та керівнику пресслужби фінустанови Володимиру Пікалову запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Фото: facebook.com/Ukrexim

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду