Live повідомив про «напад» на журналістів каналу під час зйомок сюжету

Live повідомив про «напад» на журналістів каналу під час зйомок сюжету

26 Жовтня 2021
1730

Live повідомив про «напад» на журналістів каналу під час зйомок сюжету

1730
У поліції кажуть, що силового протистояння не було і фізично представників ЗМІ ніхто не чіпав.
Live повідомив про «напад» на журналістів каналу під час зйомок сюжету
Live повідомив про «напад» на журналістів каналу під час зйомок сюжету

Телеканал Live повідомив про «напад» на журналістів програми «Розвідка.Live» під час зйомок сюжету про нібито незаконну вирубку лісів.

Інцидент стався 25 жовтня в селі Стобихівка Волинської області. Як стверджують на каналі, на журналістів нібито напали брати власника місцевого деревообробного заводу.

«Коли ми приїхали знімати, до нас підійшли кілька осіб, які спробували увірватися до нашого автобусу, а потім просто заблокували виїзд. Ми змушені були викликати поліцію та написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності», – розповіла кореспондентка програми Катерина Романік.

У поліції зазначили, що працівники каналу «знімали житловий будинок місцевого підприємця».

«На місце в с. Стобихівка Камінь-Каширського району виїжджала слідчо-оперативна поліції. Встановлено, що група проводила зйомку біля житлового будинку місцевого підприємця, який є офіційно зареєстрованим. Дозволу на зйомку особистого майна не надавали. Коли на місце приїхали власник будинку і родичі, відбулась сварка між учасниками інциденту. Силового протистояння не було, фізично представників ЗМІ не чіпали – це підтверджено в результаті опитування свідків», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

У поліції додали, що наразі продовжують перевірку всіх обставин події.

У коментарі «Детектору медіа» Катерина Романік повідомила, що фізичних ушкоджень знімальна група не отримала, однак журналістів «залякували й ображали».

Також Романік заявила, що пресслужба поліції надала викривлений коментар щодо інциденту, зокрема, «про відсутність дозволу на зйомку особистого майна».

«Я зателефонувала слідчій, яка приїздила на виклик. Вона заперечила свою причетність до інформації про зйомки на приватній території і не знає, чому пресслужба дала викривлений коментар», – каже журналістка.

Романік стверджує, що власник лісопильні обманював, що журналісти «вдиралися до його будинку». За її словами, зйомки будинку велись з сільської вулиці, тобто «з громадського місця».

«Насправді таким чином (власник будинку, – ДМ) намагався відвести підозри від себе й уникнути відповідей на наші гострі запитання», – стверджує Романік.

За словами Романік, правоохоронці неохоче склали протокол і прийняли її заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, станом на жовтень, Нацполіція відкрила у поточному році 158 кримінальних справ про порушення прав журналістів.

Фото надане каналом Live

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1730
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду