Працівники Івано-Франківської ОДА перешкоджали журналістам «Голосу ІФ»

Працівники Івано-Франківської ОДА перешкоджали журналістам «Голосу ІФ»

26 Грудня 2021
5205
26 Грудня 2021
18:29

Працівники Івано-Франківської ОДА перешкоджали журналістам «Голосу ІФ»

5205
Журналісти розповіли, що прийшли на засідання, на якому вибирали генерального директора місцевої лікарні. Але журналістів грубо намагались виштовхати та відібрали телефон, на який вони знімали все, що відбувається.
Працівники Івано-Франківської ОДА перешкоджали журналістам «Голосу ІФ»
Працівники Івано-Франківської ОДА перешкоджали журналістам «Голосу ІФ»

Інтернет-видання «Голос ІФ» повідомило, що 23 грудня працівники обласної державної адміністрації Івано-Франківська перешкоджали журналістам видання потрапити на позачергове засідання комісії Департаменту охорони здоров'я (ДОЗ).

Видання пише, що головна редакторка газети Ірина Василишин та журналіст Ростислав Гудзінський прийшли на вказане засідання, на якому обирали генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня обласної ради».

Спершу журналісти змогли потрапити у відповідний кабінет, члени комісії на той час розглядали інформаційний запит газети щодо імовірної фальсифікації керівного стажу одним із кандидатів. Дозвіл на зйомку вони отримали.

Згодом в кабінет зайшли директор юридичного департаменту ОДА Ігор Темех та чоловік, який представився юрисконсультом Констянтином Шостаченком. Вони попросили журналістів акредитуватися у секретарки ДОЗ, але та сказала медійникам, що така процедура не передбачена. 

Після цього журналісти спробували повернутися на засідання, але працівники ОДА почали їм заважати. Видання стверджує, що Гудзінського тримали за руки та відштовхували від входу у кабінет. 

Гудзінський каже, що неодноразово представлявся та показував посвідчення журналіста, натомість Темех наполягав, що такого не було, а журналіст має «зареєструватися». Крім того, Темех стверджував, що «ніякого заходу немає».

Журналіст викликав поліцію та повідомив про перешкоджання. Василишин знімала все на телефон, який потім вирвав з її рук Темех. 

Ще видання стверджує, що журналістів грубо виштовхували з приймальні Департаменту охорони здоров'я, а телефон повернули лише тоді, коли Гудзінський почав кричати та кликати на допомогу. Гудзінський та Василишин звернулись до поліції після інциденту.

Нагадаємо, що у ніч на 5 грудня на подвір’ї засновника та редактора інформагенції «ЗІДО» Павла Білецького згоріли дві автівки. Журналіст пов'язав підпал автівок зі своєю професійною діяльністю.

Згодом поліція Закарпатської області перекваліфікувала справу на ч.2 ст.347-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста, вчинене шляхом підпалу).

Фото: «Голос ІФ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду