detector.media
04.10.2021 09:44
ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако
ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако
Документи Pandora Papers пов'язують президента РФ Володимира Путіна з таємними активами в Монако.

Розслідувачі програми BBC «Панорама» після аналізу документів Pandora Papers зробили висновок, що частина майна президента Росії Володимира Путіна може бути захована в Монако.

Журналісти виявили зв'язок між апартаментами «близької подруги Путіна» Світлани Кривоногих в Монако з компанією, де обслуговувалися інші «друзі Путіна» Геннадій Тимченко та нині покійний Петро Колбін. Всі троє вважаються людьми, що у різний час мали дуже близькі зв'язки з Путіним.

З документів випливає, що Світлані Кривоногих належать розкішні апартаменти в Монако, їх купили ще в 2003 році за 3,6 млн доларів. Мова йде про квартиру в житловому комплексі Monte Carlo Star неподалік казино Monte Carlo.

Російське видання «Проект», яке Кремль визнав небажаною організацією і заборонив, називало Кривоногих матір'ю дочки Путіна, яка нібито народилася в 2003 році. Речник Путіна Дмитро Пєсков на запитання про Кривоногих неодноразово відповідав, що ніколи не чув про таку жінку.

Як показало досьє Pandora Papers, справами Кривоногих у Монако займалася компанія Moores Rowland. Як з'ясувала «Панорама», серед її клієнтів були і Тимченко і Колбін. Обоє потрапили під санкції США як представники найближчого оточення Путіна.  

На прохання про коментар юристи Тимченко відповіли, що їхній клієнт ніколи не порушував закон, а представники Moores Rowland повідомили, що дуже ретельно проводять оцінку нових клієнтів і завжди діють в рамках встановлених правил. А коментувати справи окремих клієнтів, за словами компанії, вона не може через конфіденційність.

Нове досьє продовжує традицію останніх семи років, протягом яких у публічний простір потрапляли фінансові документи з офшорів: FinCen, «Райське досьє», Panama Papers і LuxLeaks.

Pandora Papers вміщає майже 12 мільйонів конфіденційних файлів, які опрацьовували 600 журналістів із 117 країн світу.

Загалом, Pandora Papers опублікувала документи про 35 нинішніх і колишніх світових лідерів, серед них президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабиш, президент Азербайджану Ільхам Алієв, колишній британський прем'єр Тоні Блер, король Йорданії Абдалла ІІ

Фото: пресслужба президента Росії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY