Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука

Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука

9 Липня 2021
1245

Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука

1245
Нардепу заборонили залишати його місце проживання.
Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука
Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука

Печерський районний суд Києва 9 липня продовжив на два місяці – до 7 вересня – домашній арешт народному депутату від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку. Про це оголосив слідчий суддя Сергій Вовк, передає «Укрінформ».

«Застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши залишати своє місце проживання строком до 07.09.2021 року включно», – сказав суддя.

Медведчук планує оскаржити рішення Печерського суду у Київському апеляційному суді.

Як писав ДМ, Печерський районний суд Києва 8 липня майже 13 годин засідав у справі Віктора Медведчука. Після цього слідчий суддя Сергій Вовк пішов до нарадчої кімнати і заявив, що оголосить рішення по народному депутату зранку 9 липня.

Нагадаємо, що 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня. У червні Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на «незаконні дії української влади».

Печерський районний суд Києва продовжив до 11 листопада термін досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в держзраді народних депутатів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Віктор Медведчук сказав, що Козак перебуває у Білорусі на «лікуванні». Натомість у Верховній Раді сказали, що Козак не надсилав до парламенту лікарняний. Наприкінці червня стало відомо, що Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі. 1 липня СБУ повідомила, що досі шукає Тараса Козака, але не уточнила, чи перевіряла інформацію про його можливе перебування в Білорусі. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1245
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду