«Європейська Солідарність» назвала плівки Bihus.Info «чорним піаром» команди Зеленського

«Європейська Солідарність» назвала плівки Bihus.Info «чорним піаром» команди Зеленського

25 Травня 2021
2458
25 Травня 2021
13:40

«Європейська Солідарність» назвала плівки Bihus.Info «чорним піаром» команди Зеленського

2458
«ЄС» стверджує, що Петро Порошенко не розмовляв з Віктором Медведчуком на «теми, про які віщають чужі голоси в програмах Дениса Бігуса».
«Європейська Солідарність» назвала плівки Bihus.Info «чорним піаром» команди Зеленського
«Європейська Солідарність» назвала плівки Bihus.Info «чорним піаром» команди Зеленського

Пресслужба «Європейської Солідарності» у коментарі «Детектор Медіа» назвала публікацію другої частини «плівок Медведчука», у яких натякають на зв’язок п’ятого президента Петра Порошенка та лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, «фейком» та «зливом» Офісу президента.

«Петро Порошенко категорично відкидає оприлюднені в програмі Бігуса фейк та інсинуації про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод у Севастополі. Найкращий доказ – факт того, що підприємство до війни належало Порошенку, а після анексії Криму було націоналізовано і конфісковано у Порошенка російською окупаційною владою, на відміну від ялтинського гніздечка Зеленських, перереєстрованого за законами РФ», – говориться в заяві.

Пресслужба партії повідомила, що Петро Порошенко не розмовляв з Медведчуком на «ті теми, про які віщають чужі голоси в програмах на ютуб-каналі Дениса Бігуса від 17 травня та 24 травня 2021 року».

«Насправді це не розслідування, не журналістська робота, а злив із Офісу Президента. В розмовах між тим нема самого Порошенка, а сумнівні слова та суб’єктивні оцінки третіх осіб про нього подаються аудиторії як істина в останній інстанції», – говриться в заяві.

Пресслужба назвала «постійні спроби нав’язати суспільству думку про нібито зв’язок Медведчука з Порошенком «чорним піаром», який координується командою президента Володимира Зеленського.

«Мета – дискредитувати головну проєвропейську опозиційну силу. Аналіз висловлювань спікерів Офісу поезидента, «Слуг народу» та пулу експертів та блогерів Банкової не залишає жодних сумнівів, що насправді Зеленський бореться з Порошенком, а не з Медведчуком та Путіним», – говриться в заяві.

Пресслужба стверджує, що Петро Порошенко використовував статус Медведчука як «неформального представника Путіна» із питань звільнення заручників.

«І для того, щоби повернути додому близько трьох тисяч людей, готовий був «взаємодіяти хоч з чортом лисим», – додали у пресслужбі.

24 травня журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину плівок, на яких нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

17 травня журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували першу частину записів розмов нібито голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями, бойовиками та адміністрацією п'ятого президента Петра Порошенка.

Записи Bihus.info свідчать, що з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента і вів від її імені перемовини з бойовиками.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду