detector.media
09.07.2021 08:59
Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука
Суд до 7 вересня продовжив арешт Медведчука
Нардепу заборонили залишати його місце проживання.

Печерський районний суд Києва 9 липня продовжив на два місяці – до 7 вересня – домашній арешт народному депутату від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку. Про це оголосив слідчий суддя Сергій Вовк, передає «Укрінформ».

«Застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши залишати своє місце проживання строком до 07.09.2021 року включно», – сказав суддя.

Медведчук планує оскаржити рішення Печерського суду у Київському апеляційному суді.

Як писав ДМ, Печерський районний суд Києва 8 липня майже 13 годин засідав у справі Віктора Медведчука. Після цього слідчий суддя Сергій Вовк пішов до нарадчої кімнати і заявив, що оголосить рішення по народному депутату зранку 9 липня.

Нагадаємо, що 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня. У червні Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на «незаконні дії української влади».

Печерський районний суд Києва продовжив до 11 листопада термін досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в держзраді народних депутатів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Віктор Медведчук сказав, що Козак перебуває у Білорусі на «лікуванні». Натомість у Верховній Раді сказали, що Козак не надсилав до парламенту лікарняний. Наприкінці червня стало відомо, що Козак заплатив 1,3 мільйона гривень за оренду житла в Білорусі. 1 липня СБУ повідомила, що досі шукає Тараса Козака, але не уточнила, чи перевіряла інформацію про його можливе перебування в Білорусі. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY