Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня

Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня

20 Липня 2021
1318
20 Липня 2021
11:54

Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня

1318
Адвокати Медведчука оскаржують рішення Печерського суду щодо продовження запобіжного заходу політику.
Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня
Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня

У вівторок, 20 липня, Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на домашній арешт нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука на п’ятницю, 30 липня.

«Засідання завершилось. Справу знято з розгляду у зв’язку з тим, що матеріали з Печерського районного суду надійшли за пів години до початку засідання. Колегія суддів не мала змоги ознайомитись із усіма томами справи. Засідання відбудеться 30 липня о 10:30»,цитує пресслужбу суду Радіо Свобода.

Адвокати Медведчука оскаржують рішення Печерського районного суду від 9 липня щодо продовження Медведчуку цілодобового домашнього арешту до 7 вересня.

11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

СБУ отримала дозвіл на затримання Тараса Козака, його оголошено у розшук.

У лютому 2021 року Україна запровадила санкції протиМедведчука, його дружини Оксани Марченко, та цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк. Санкції запроваджені через фінансування тероризму.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду