Медведчук готовий позбутись своїх медіаресурсів: Буде закон – буду виконувати

Медведчук готовий позбутись своїх медіаресурсів: Буде закон – буду виконувати

26 Травня 2021
1678
26 Травня 2021
13:08

Медведчук готовий позбутись своїх медіаресурсів: Буде закон – буду виконувати

1678
Однак Віктор Медведчук не вважає себе олігархом.
Медведчук готовий позбутись своїх медіаресурсів: Буде закон – буду виконувати
Медведчук готовий позбутись своїх медіаресурсів: Буде закон – буду виконувати

Нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук, який наразі перебуває під домашнім арештом, заявив Радіо Свобода, що готовий виконувати вимоги закону про деолігархізацію у разі його ухвалення.

На запитання Радіо Свобода про те, чи готова буде його родина звітувати про фінансовий стан пов’язаних з нею медіаресурсів або ж навіть позбутись їх, якщо ця вимога буде визначена на законодавчому рівні, політик зазначив:

«Буде закон – я як законослухняний громадянин, буду виконувати вимоги закону. І моя сім’я так само», – зазначив Медведчук.

Також Медведчук не вважає себе олігархом.

Цього року Віктора Медведчука вперше офіційно визнали одним із найбагатших українців. Він – на 12-й позиції списку українського Forbes із капіталом у 620 мільйонів доларів.

До орбіти впливу Віктора Медведчука зараховують заблоковані в Україні телеканали «112 Україна», ZIK, NewsOne та канал Перший незалежний. Наразі Медведчук перебуває під домашнім арештом до 9 липня, він і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.

15 квітня президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

20 травня під час великої пресконференції Зеленський повідомив, що незабаром буде представлений спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

Станом на ранок 26 травня текст, анонсованого Зеленським законопроєкту про олігархів ще не зареєстрували на сайті Верховної Ради.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1678
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду