Арестович: Допит Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську

Арестович: Допит Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську

2 Червня 2021
1398
2 Червня 2021
14:32

Арестович: Допит Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську

1398
Олексій Арестович: Якщо це фактично станеться, це означатиме одне – Лукашенко більше не може бути посередником.
Арестович: Допит Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську
Арестович: Допит Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що допит у Білорусі Романа Протасевича представниками «ЛНР» означатиме кінець перемовин у Мінську.

У коментарі ВВС News Україна Арестович заявив, що допит Протасевича терористами призведе до втрати Лукашенком статусу посередника в Мінському процесі.

«Якщо це фактично станеться, це означатиме одне – Лукашенко більше не може бути посередником, надавати Мінськ як майданчик для перемовин…І та політична позиція, яку зазначив голова нашої делегації Леонід Кравчук, коли він сказав, що Мінськ не може більше бути майданчиком, – вона перейде від політичної позиції до конкретних організаційних заходів по зміні майданчика. А ТКГ завжди знайде інший майданчик, навіть коли закінчаться ковідні обмеження», – вважає Арестович.

На думку Арестовича відбувається зближення Олександра Лукашенка з президентом РФ Володимиром Путіним, і це «означає фактичну втрату нейтральності».

«Заяви про те, що процес інтеграції (Білорусі з Росією) прискорився, показують, що є великий шанс втратити нейтральність Лукашенка найближчим часом не лише де-факто, а і де-юре… Він став людиною, яка вже впала у залежність від Росії, як колись Янукович», – відзначив речник.

Інший український представник у ТКГ, журналіст Сергій Гармаш вважає, що слова Лукашенка «можна розглядати як де-факто визнання його режимом маріонеткових "республік».

«Білоруський узурпатор, "забув", що територія ОРДЛО є територією України? І це в Мінську – місті в якому підписувалися так звані "Мінські угоди", що закріплюють цей постулат як основу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі!... Після цієї заяви Мінськ уже відкрито перестав бути нейтральним», – вважає Гармаш.

Раніше так звана «генеральна прокуратура ЛНР» звернулася до Білорусі з проханням видати затриманого журналіста Романа Протасевича для проведення слідчого експерименту. Бойовики нібито встановили причетність Романа Протасевича до «обстрілу мирного населення Донбасу». 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не заперечує проти допиту головного редактора опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича «слідчими» так званої «генеральної прокуратури ЛНР».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1398
Читайте також
30.05.2021 12:03
Детектор медіа
«Детектор медіа»
2 058
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду