Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» допитали Романа Протасевича

Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» допитали Романа Протасевича

9 Серпня 2021
1573
9 Серпня 2021
17:19

Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» допитали Романа Протасевича

1573
Олександр Лукашенко: Приїхали, допитали, пояснював все. Вони залишилися задоволеними цією розмовою.
Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» допитали Романа Протасевича
Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» допитали Романа Протасевича

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що бойовики «ЛНР» нібито приїжджали до Білорусі і допитали затримного журналіста Романа Протасевича. 

Про це Лукашенко заявив під час великої пресконференції у річницю президентських «виборів» 2020 року.  

«Вони ж (представники бойовиків, – Ред.) приїхали сюди його допитати...Приїхали, допитали, пояснював все. Вони залишилися задоволеними цією розмовою», – цитує Лукашенка Tut.by.

23 травня 2021 року ВПС Білорусі змусили сісти у Мінську літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса.

Спецслужби затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу, які перебували на борту лайнера. Наразі Протасевич та Сапега перебувають під домашнім арештом.

Міжнародна спільнота прирівняла дії режиму Лукашенка до «державного тероризму». Після затримання Протасевич дав «інтерв'ю» державному телебаченню, у якому «визнав причетність до підготовки замаху» на Лукашенка. Щирість сказаного Протасевичем можна поставити під сумнів, адже можливо опозиціонера катували у СІЗО.

У травні так звана «генеральна прокуратура ЛНР» звернулася до Білорусі з проханням видати Романа Протасевича для проведення слідчого експерименту. Бойовики нібито встановили причетність Романа Протасевича до «обстрілу мирного населення Донбасу». 

Засновник батальйону «Азов» Андрій Білецький повідомив, що Роман Протасевич дійсно перебував на Донбасі, але працював як журналіст і отримав поранення під Широкіним.

Самопроголошений президент Лукашенко заявив, що не заперечує щодо допиту Протасевича «слідчими» так званої «генеральної прокуратури ЛНР».

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що самопроголошеному президенту Лукашенку «буде боляче» у разі допуску представників терористичної «ЛНР» до затриманого Протасевича.

Заступник голови МЗС України Еміне Джапарова заявила, що Київ діятиме миттєво проти будь-яких спроб Білорусі легітимізувати терористичні утворення «Л/ДНР». 

Фото: пресслужба самопроголошеного президента Білорусі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1573
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду