Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі

Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі

1 Червня 2021
1944
1 Червня 2021
18:16

Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі

1944
Мати Романа Наталія Протасевич сказала, що білоруський журналіст Григорій Азаренка поширює про їхнього сина дезінформацію і називає його «неонацистом».
Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі
Батьки Романа Протасевича збираються судитися з державними ЗМІ Білорусі

Батько опозиціонера Дмитро Протасевич заявив, що вони з дружиною подають до суду на державні ЗМІ Білорусії через дискредитацію їхнього сина.

Як передає BNS, про це йшлося на пресконференції, що організували литовські парламентарії. За словами Дмитра Протасевича, в ефірі державних телеканалів його сина «намагаються виставити екстремістом, терористом, обзивають».

«Я, звичайно ж, все просто так не залишу, я подам в суд і доб'юся правди, щоб людина, яка говорила ці слова, довів. Якщо він не зможе довести, його чекає суворе покарання. Ми як батьки просто так цього не залишимо», - сказав він.

Мати журналіста Наталія Протасевич сказала, що білоруський журналіст Григорій Азаренка поширює про їх сина дезінформацію і називає його неонацистом.

«Це нестерпно. Прошу всю світову спільноту допомогти моєму Роману, допомогти Софії, його дівчині, допомогти всім хлопцям, які за гратами, яких катують», - сказала вона.

Протасевича і Сапегу 23 травня в Мінську зняли з рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса. Їхній літак був примусово посаджений через повідомлення про мінування. Бомбу на борту не знайшли. Протасевич і Сапега, громадянка Росії, до сих пір знаходяться під вартою. 

Російська служба Бі-бі-сі повідомляла, що Сапега та Протасевич фігурують у трьох кримінальних справах, порушених за фактом масових протестів у Білорусі.

Міжнародна спільнота засудила викрадення Протасевича та Сапеги та обговорює можливість накладання нових санкцій на режим Лукашенка.

Гендиректор Ryanair Майкл О'Лірі назвав інцидент з посадкою літака у Мінську компанії «навмисним та незаконним викраденням».

З 29 травня Україна закрила своє небо для білоруських літаків.

Фото: Nexta

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду