Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат

Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат

27 Травня 2021
6413
27 Травня 2021
10:35

Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат

6413
Зауважимо, що у сюжеті є коментар самого Петра Порошенка, який відкинув всі припущення журналістів щодо зв'язків з Медведчуком.
Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат
Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат

Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину розслідування про «плівки Медведчука» не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка.

«Програма Бігус.інфо звернулася із запитаннями до прес-служби після виходу першої серії цього серіалу. У запиті пропонується дати відповідь до 28 травня. Сьогодні 27 травня. А друга серія Бігуса не дочекавшись відповіді вийшла 24 травня. Бо вона (відповідь – Ред.) й не потрібна авторам так званого "розслідування", яке ми обгрунтовано вважаємо замовленням Офісу президента з метою дискредитувати Петра Порошенка», – написав Головань у Facebook.

Головань додав, що Порошенко категорично відкидає «оприлюднені в програмі Бігуса фейки та інсинуації про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод в Севастополі».

«У відкритих реєстрах можна перевірити всі документи щодо заводу, але програма «Наші Гроші» їх не використала. Саме тому адвокати Порошенка вирішили надіслати їх в редакцію», – зазначив Головань.

24 травня журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину плівок, на яких нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала публікацію другої частини «плівок Медведчука» «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Зауважимо, що у сюжеті від 24 травня є коментар лідера «Європейської Солідарності» Порошенка, який відповідаючи на запитання журналіста, зазначив наступне:

«Ваша шановна журналістська програма, на жаль, взяла участь або в маніпуляції, або в брехні. Я жодних інших тем, крім повернення заручників (не обговорював, - Ред.), вся решта позицій – це суцільна брехня», – заявив Порошенко. 

Журналісти також показали скріншоти запиту на розгорнуте інтерв’ю, про яке редакція в кулуарах домовилася з Петром Порошенком 20 травня. Того ж дня редакція надіслала запит до пресслужби «Європейської солідарності», щоб обговорили його з представником пресслужби партії.

«Пресслужба "Європейської солідарності" знала про пропозицію Bihus.Info організувати розгорнуте інтерв’ю з Петром Порошенком, мала перелік питань, пообіцяла зв’язатися з редакцією, коли буде рішення, однак станом на 26 травня 2021 року про готовність Петра Порошенка дати інтерв’ю з цих питань редакції не повідомляла», – розповіли журналісти.

26 травня адвокат Порошенка Павло Новіков сказав, що журналісти не зверталися до Порошенка за коментарем перед сюжетом. У відповідь журналісти Bihus.Info звинуватили Новікова у брехні. 

Скріншот відео: ВIHUS.Info 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6413
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду