detector.media
27.05.2021 10:35
Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат
Bihus.Info оприлюднив другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка – адвокат
Зауважимо, що у сюжеті є коментар самого Петра Порошенка, який відкинув всі припущення журналістів щодо зв'язків з Медведчуком.

Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину розслідування про «плівки Медведчука» не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка.

«Програма Бігус.інфо звернулася із запитаннями до прес-служби після виходу першої серії цього серіалу. У запиті пропонується дати відповідь до 28 травня. Сьогодні 27 травня. А друга серія Бігуса не дочекавшись відповіді вийшла 24 травня. Бо вона (відповідь – Ред.) й не потрібна авторам так званого "розслідування", яке ми обгрунтовано вважаємо замовленням Офісу президента з метою дискредитувати Петра Порошенка», – написав Головань у Facebook.

Головань додав, що Порошенко категорично відкидає «оприлюднені в програмі Бігуса фейки та інсинуації про нібито обмін так званої труби Медведчука на Севморзавод в Севастополі».

«У відкритих реєстрах можна перевірити всі документи щодо заводу, але програма «Наші Гроші» їх не використала. Саме тому адвокати Порошенка вирішили надіслати їх в редакцію», – зазначив Головань.

24 травня журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину плівок, на яких нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала публікацію другої частини «плівок Медведчука» «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Зауважимо, що у сюжеті від 24 травня є коментар лідера «Європейської Солідарності» Порошенка, який відповідаючи на запитання журналіста, зазначив наступне:

«Ваша шановна журналістська програма, на жаль, взяла участь або в маніпуляції, або в брехні. Я жодних інших тем, крім повернення заручників (не обговорював, - Ред.), вся решта позицій – це суцільна брехня», – заявив Порошенко. 

Журналісти також показали скріншоти запиту на розгорнуте інтерв’ю, про яке редакція в кулуарах домовилася з Петром Порошенком 20 травня. Того ж дня редакція надіслала запит до пресслужби «Європейської солідарності», щоб обговорили його з представником пресслужби партії.

«Пресслужба "Європейської солідарності" знала про пропозицію Bihus.Info організувати розгорнуте інтерв’ю з Петром Порошенком, мала перелік питань, пообіцяла зв’язатися з редакцією, коли буде рішення, однак станом на 26 травня 2021 року про готовність Петра Порошенка дати інтерв’ю з цих питань редакції не повідомляла», – розповіли журналісти.

26 травня адвокат Порошенка Павло Новіков сказав, що журналісти не зверталися до Порошенка за коментарем перед сюжетом. У відповідь журналісти Bihus.Info звинуватили Новікова у брехні. 

Скріншот відео: ВIHUS.Info 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY