Порошенко прокоментував допит в СБУ

Порошенко прокоментував допит в СБУ

4 Червня 2021
2614
4 Червня 2021
17:32

Порошенко прокоментував допит в СБУ

2614
Петро Порошенко: Я не знаю, чому в 2021 році Зеленський посварився з Медведчуком.
Порошенко прокоментував допит в СБУ
Порошенко прокоментував допит в СБУ

П’ятий президент України, нардеп «Європейської Солідарності» Петро Порошенко та його захист прокоментували допит в СБУ, на який Порошенко викликався як свідок у справі «Медведчука-Козака».

«Я не знаю, чому в 2021 році Зеленський посварився з Медведчуком, але хочу наголосити, що в 2019 році всі канали Медведчука – і 112, і News One, і Zik, який він купив пізніше, вже при Зеленському, і «1+1» дуже жваво і дуже рішуче підтримували Зеленського під час виборчої кампанії. Він мав абсолютно беззастережну підтримку. Ми зараз бачимо, що замість того, щоб боротися з Путіним, Зеленський зранку до вечора намагається боротися з Порошенком», – цитує Порошенка пресслужба «Європейської Солідарності».

За словами Порошенка, він сам попросив про зустріч в СБУ і обіцяє обґрунтувати купівлю вугілля з Росії у 2014-2015 роках.

«Ми на сьогоднішній день дуже легко можемо пояснити в умовах енергетичної кризи 2014-2015 років, чому в умовах окупації Донбасу, де знаходилося 90% українського вугілля, українського антрациту, ми вимушені були купувати вугілля в Росії...для забезпечення функціонування половини України в умовах абсолютно порожніх вугільних складів. І ми можемо пояснити, чому тоді ми вимушені були купляти електричну енергію...», – заявив Порошенко.

Порошенко пообіцяв, що адвокати детальніше розкажуть про допит 5 червня.

У свою чергу, адвокат Порошенка Ігор Головань вважає, що «слідство має бути супер задоволене тими поясненнями, які дав Петро Олексійович. І у нього немає бути більше жодних питань».  

«Наголошу, що мова йде про провадження, де підозрюваними є Медведчук і Козак. Вони народні депутати, наскільки я знаю. І це провадження розслідується відповідно до підслідності Державним бюро розслідувань. Але як ми бачимо, ДБР вже не наважується допитувати Петра Олексійовича і передає цю місію слідчим СБУ. Це окрема історія»,цитує Голованя пресслужба «Європейської Солідарності».

За словами адвоката, походження так званих «плівок Медведчука» викликає запитання навіть у слідчих.

«По Бігусу – це дуже дивна для мене ситуація, коли невідомого походження якісь записи. І найбільш дивне, що навіть слідство, наскільки ми зараз зрозуміли, не дуже розуміє, звідки це все взялося», – говорить Головань.

У п'ятницю, 4 червня, Петро Порошенко прийшов на допит до СБУ як свідок в кримінальному провадженні щодо нардепів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

27 травня СБУ повідомила, що Порошенко викликався на допит у якості свідка у справі «Козака-Медведчука». Зважаючи на те, що Порошенко не з’явився на допит, його повторно викликали до СБУ на іншу дату.

Адвокат Ігор Головань заявив, що Порошенко не з’явився на допит до СБУ 27 травня через те, що його не проінформували у передбаченому законом порядку.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Козак наразі знаходиться за межами України.

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували записи розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки поросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками, а також з Адміністрацією президента часів Петра Порошенка. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Скріншот відео: Петро Порошенко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2614
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Anton
1055 дн. тому
Вибачте, а до чого тут журналісти до цієї новини? Детектор медіа став офіцийною платформою ПЕС???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду