Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

6 Липня 2021
7044

Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

7044
Адвокати Петра Порошенка вимагають «оприлюднити всі записи у первісному вигляді».
Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»
Порошенко подав позов проти Зеленського через «плівки Медведчука»

П’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко подав позов проти президента України Володимира Зеленського через публікацію Bihus.Info «плівок Медведчука».

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що «керована з президентського офісу і виконана BIHUS info акція спрямована не проти Медведчука і його співрозмовників, а виключно проти основного політичного опонента Зеленського».

У зв’язку з цим адвокати Порошенко вирішили звернутися від його імені до суду з позовом до президента Зеленського та громадської організації «Том 14» з вимогою визнати протиправним «приховування від суспільства прослушок і зобов’язати оприлюднити всі записи у первісному вигляді».

«Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела (зрозуміло, що від офісу президента, але це – гіпотеза), BIHUS info підсунуло суспільству три чергових “відосики” з монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити...“прослушок” значно більше 36 годин. І всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені», – написав Головань.

Журналіст Денис Бігус у коментарі «Детектор медіа» зауважив, що опублікував всі плівки, які в нього були у наявності, а саме 36 годин.

«До речі, до чого тут Громадська організація "Том 14" – я взагалі не розумію. На балансі в ГО плівок немає», – сказав Бігус.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Офісу президента з приводу позова Порошенка.

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів,  записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7044
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
1023 дн. тому
Звичайне прагнення уваги та посіяти сумнів. Звична тактика корумпованих москалів у вишиванках.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду