Венедіктова сказала, що в провадженнях проти Медведчука є записи з розслідувань Bihus.Info

Венедіктова сказала, що в провадженнях проти Медведчука є записи з розслідувань Bihus.Info

4 Червня 2021
2283
4 Червня 2021
08:49

Венедіктова сказала, що в провадженнях проти Медведчука є записи з розслідувань Bihus.Info

2283
Медведчук, за її словами, фігурує в справі про контрабанду вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей, яку розслідує Офіс генпрокурора.
Венедіктова сказала, що в провадженнях проти Медведчука є записи з розслідувань Bihus.Info
Венедіктова сказала, що в провадженнях проти Медведчука є записи з розслідувань Bihus.Info

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 3 червня в ефірі «Право на владу» повідомила, що записи телефонних розмов народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука, які опублікували журналісти Bihus.Info, є в кримінальних провадженнях проти нього.

«Що стосується плівок з розслідувань Bihus.Info, чи вони є в кримінальних провадженнях? Так, звичайно вони є в кримінальних провадженнях. Ми зараз те, що чуємо у розслідуваннях Bihus.Info, там три епізоди», – розповіла вона.

Венедіктова уточнила, що правоохоронці почали розслідування по цих епізодах ще до публікації Bihus.Infо.

«По першому епізоду ви вже бачите людину в браслеті, тобто ми відреагували. Другий епізод – це труба. Рік тому ми сиділи і планували, як ми будемо рухатися по трубі, це велика системна робота. Ви плівки зараз почули, а працювати ми почали рік тому. Третій – це вугілля, там теж є провадження від квітня 2021 року. Чи буде результат? Сподіваюся, що буде», – сказала вона.

Нагадаємо, 17 травня журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували першу частину записів розмов нібито голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями, бойовиками та адміністрацією п'ятого президента Петра Порошенка. Записи Bihus.info свідчать, що з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента і вів від її імені перемовини з бойовиками. Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

24 травня журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину плівок, на яких нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році. Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала публікацію другої частини «плівок Медведчука» «фейком» та «зливом» Офісу президента. Адвокат Порошенка Ілля Новіков сказав, що журналісти не зверталися до Порошенка за коментарем перед публікацією другої частини «плівок Медведчука». Журналісти Bihus.Info звинуватили Іллю Новікова у брехні. Натомість інший адвокат п’ятого президента Ігор Головань заявив, що журналісти оприлюднили другу частину розслідування не дочекавшись коментаря пресслужби Порошенка.

Фото: стопкадр з Право на владу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду