НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

9 Червня 2021
2110
9 Червня 2021
09:25

НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

2110
Артем Ситник: Ці файли є достатньо перспективними, і тому ми з нетерпінням чекаємо відповіді Служби безпеки.
НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні
НАБУ просить СБУ надати детективам «плівки Медведчука»: Ці файли достатньо перспективні

Директор НАБУ Артем Ситник просить СБУ надати записи розмов нібито за участю народного депутата «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, опубліковані журналістами Bihus.Info.

«Ми звернулися до СБУ з листом із проханням передати ці записи для того, щоб розглянути можливість їхнього використання. За нашою інформацією, саме вони (СБУ – Ред.) робили записи відповідно до законодавства», – повідомив Ситник у коментарі hromadske.

Він також розповів, що детективи провели ретельне розслідування щодо «труби Медведчука», вже є підозрювані, і це не останні підозрювані.

Зокрема, Ситник зазначив, що 7 червня Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом Фонду держмайна про повернення цієї труби у власність держави.

«За нашою інформацією, за інформацією ЗМІ, це було зроблено в рамах певних законних процедур за рішенням суду, і ми офіційно звернулись до Служби безпеки України з проханням передати нам ці записи, щоби ми могли використовувати їх у ході розслідування», – розповів Ситник.

Він зазначив, що якщо записи передадуть, детективи дадуть оцінку цим доказам і будуть визначатися, кого саме притягувати до відповідальності по цій справі.

«Як на мене, ці файли є достатньо перспективними, і тому ми з нетерпінням чекаємо відповіді Служби безпеки», – наголосив очільник НАБУ.

На уточнююче запитання, чи вважає Ситник перспективними записи не тільки щодо «труби Медведчука», а й щодо поставок вугілля з окупованого Донбасу, він відповів «Так».

«Але я ж не можу відповісти вам, що ми точно оголосимо підозри, тому що це компетенція прокурора», – додав він.

Раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували низку записів розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки поросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками, а також з Адміністрацією президента часів Петра Порошенка. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Фото: НАБУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2110
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду