Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)

Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)

11 Червня 2021
2915
11 Червня 2021
09:51

Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)

2915
Петро Порошенко: Це є класичний зразок не журналістики, а нейролінгвістичного програмування, точніше зомбування.
Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)
Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)

П’ятий президент України, нардеп «Європейської Солідарності» Петро Порошенко в етері Прямого каналу назвав «зомбуванням» розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука».

«Перш за все, я вважаю, що це є класичний зразок не журналістики, а нейролінгвістичного програмування, точніше "зомбування", яке не має нічого спільного із журналістикою», – сказав Порошенко.

Порошенко також заявив, що журналісти не брали коментарів з приводу матеріалу, який планували опублікувати. За словами Порошенка, до пресслужби надійшов лист з проханням «дати коментар до 28 травня, а програма вийшла 24 травня» (Зауважимо, що у сюжеті є коментар самого Петра Порошенка, який відкинув всі припущення журналістів щодо зв'язків з Медведчуком, – Ред.).

Порошенко заперечив інформацію про буцімто «обмін» свого заводу у Севастополі на нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрямок» та наголосив, що залучав лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука до перемовин лише заради повернення українських полонених.

«Я був готовий вести перемовини "хоч з чортом лисим" для звільнення українських заручників з полону бойовиків. Саме тому про повернення наших громадян домовлявся кум Путіна Віктор Медведчука. Хоча можна було обійтись і без участі Медведчука. Проте це була пропозиція, зокрема, і від Путіна – участь його кума у перемовинах», – каже Порошенко.

Також Порошенко стверджує, що фірма-прокладка, через яку начебто імпортували електроенергію з Росії до України у 2014 році та яку пов’язували з ним не існувала. Однак, Порошенко стверджує, що така фірма існує з 2019 року, її роботу ініціював голова енергетичного комітету, нардеп «Слуги народу» Андрій Герус. За словами Порошенка, фірма-прокладка належить олігарху Ігорю Коломойському.

Раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували низку записів розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки проросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками,  Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Скріншот відео: Петро Порошенко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2915
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
1049 дн. тому
Цікава різниця між нашими видовищними "борцунами" і борцями у всьому світі - різниця в результаті. В будь-якій розумово-розвинутій і не дуже, країні світу, справжні борці захистили і, після цього, іде розвиток. В Україні тільки гучні "борцуни" у виграші, а Україна тільки втрачала. Так у 1919 (втратили державу), так у 1939-1945 (безрезультатні червонозіркові "борцуни" УПА, виграли тільки в отримані пільг. Тоді давайте визнаємо героями Троцького, Бухаріна, Зінов'єва вони теж боролись зі Сталіним. Навіть у Хрущова кращій результат: він сміливо викрив злочини Сталіна та нейтралізував Берію), так у 2007 (втратили шельф Зміїного), так вже 7 років зараз. Зовсім випадково Героїв Майдану відвели від майна старих Герег, Ріната та подібних та завели в "котли". Договорняк Яроша-Гіркіна, щоб відволікти від окупації Криму. Депутатські звання, пільги, пенсії, нагороди, статки, слава, ..., "борцунів" на тлі зубожіння та корупції в країні і їх зростання з корумпованою владою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду