Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму і Севастополя

Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму і Севастополя

24 Березня 2021
2224
24 Березня 2021
17:34

Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму і Севастополя

2224
Стратегія визначає комплекс заходів інформаційного, економічного, військового характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України.
Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму і Севастополя
Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму і Севастополя

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про Стратегію деокупації Криму і Севастополя. Про це повідомляє пресслужба президента.

Зокрема, стратегія, затверджена на засіданні РНБО від 11 березня, визначає комплекс заходів інформаційного, дипломатичного, військового, економічного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму.

Документ визначає пріоритети держави щодо захисту прав і свобод людини, а також основні напрямки економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної та оборонної безпеки.

В межах стратегії Україна ініціює міжнародний переговорний процес щодо визначення модальностей звільнення тимчасово окупованої території та відновлення на цій території конституційного ладу України. Зокрема, ґрунтуючись на положеннях Будапештського меморандуму, згідно з яким після відмови від ядерної зброї Україні гарантували безпеку.

«Україна започатковує і розвиває Кримську платформу як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію і відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків, викликаних тимчасовою окупацією Російської Федерацією АР Крим та міста Севастополя, а також захисту прав та інтересів громадян України», – говориться у документі.

Кабінет міністрів України має розробити план реалізації стратегії деокупації та реінтеграції Криму, на основі якого відповідні державні органи підготують та реалізують відповідні заходи.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації. Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду