РНБО проведе 19 березня засідання – Зеленський

РНБО проведе 19 березня засідання – Зеленський

19 Березня 2021
3198
19 Березня 2021
15:58

РНБО проведе 19 березня засідання – Зеленський

3198
Попереднє засідання РНБО відбулося 11 березня.
РНБО проведе 19 березня засідання – Зеленський
РНБО проведе 19 березня засідання – Зеленський

У п'ятницю, 19 березня, Рада національної безпеки і оборони України проведе засідання. Про це повідомив президента України Володимир Зеленський.

«У нас сьогодні насичений день, після засідання нашої Ради реформ буде засідання Ради національної безпеки та оборони України»,цитує Зеленського Укрінформ.

Порядок денний засідання не відомий, пресконференція за результатами засідання відбудеться орієнтовно о 18.30.

Попереднє засідання РНБО відбулося 11 березня. Зокрема, Радбез ухвалив рішення вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за «Харківські угоди» та, у разі підтвердження ознак державної зради, – порушити кримінальні справи за ст. 111 Кримінального кодексу України.

Також Рада нацбезпеки ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації.

Крім того, на засіданні від 2 лютого РНБО схвалила рішенняпро запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

2 березня очільник МВС України Арсен Аваков аносував нові санкції РНБО проти «ворогів України». 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3198
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду