Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці

Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці

29 Вересня 2020
1939
29 Вересня 2020
20:48

Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці

1939
Випуск ЗМІ може бути призупинений рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації, якщо поданий відповідний позов до суду.
Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці
Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці

Міністерство інформації Білорусі на три місяці, починаючи з 1 жовтня, призупинило статус ЗМІ для популярного білоруського сайту Tut.by. Про це повідомляє саме видання.

Інтернет-ресурс продовжить працювати без статусу ЗМІ. Реєстрація інтернет-ресурсів в якості мережевих видань у Білорусі носить добровільний характер.

Статус ЗМІ дає деякі переваги, зокрема можливість на законних підставах бути присутнім у районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію. Із 2000 до 2019 року Tut.by працював без статусу ЗМІ.

Випуск ЗМІ може бути призупинений рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації, якщо поданий відповідний позов до суду. Позовну заяву до Економічного суду Мінінформації направило 18 вересня, засідання призначено на 8 жовтня.

Tut.by зазначає, що продовжить надавати рекламні послуги у звичайному порядку та виконає зобов'язання перед клієнтами, навіть якщо сайт тимчасово заблокують.

Із 7 серпня 2020 року Tut.by отримало чотири попередження. Претензії від міністерства надійшли після матеріалів «У сім разів більше виборців і "таємні" протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?», «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах», «До редакторки Tut.by прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення» і «Білоруська митниця попросила підтвердити, що в "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади».

У серпні Tut.by відвідали 24,2 млн унікальних користувачів, які переглянули 482,3 млн сторінок; 69% аудиторії сайту - з Білорусі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1939
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду