detector.media
29.09.2020 20:48
Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці
Білоруське видання Tut.by з 1 жовтня позбавили статусу ЗМІ на три місяці
Випуск ЗМІ може бути призупинений рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації, якщо поданий відповідний позов до суду.

Міністерство інформації Білорусі на три місяці, починаючи з 1 жовтня, призупинило статус ЗМІ для популярного білоруського сайту Tut.by. Про це повідомляє саме видання.

Інтернет-ресурс продовжить працювати без статусу ЗМІ. Реєстрація інтернет-ресурсів в якості мережевих видань у Білорусі носить добровільний характер.

Статус ЗМІ дає деякі переваги, зокрема можливість на законних підставах бути присутнім у районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію. Із 2000 до 2019 року Tut.by працював без статусу ЗМІ.

Випуск ЗМІ може бути призупинений рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації, якщо поданий відповідний позов до суду. Позовну заяву до Економічного суду Мінінформації направило 18 вересня, засідання призначено на 8 жовтня.

Tut.by зазначає, що продовжить надавати рекламні послуги у звичайному порядку та виконає зобов'язання перед клієнтами, навіть якщо сайт тимчасово заблокують.

Із 7 серпня 2020 року Tut.by отримало чотири попередження. Претензії від міністерства надійшли після матеріалів «У сім разів більше виборців і "таємні" протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?», «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах», «До редакторки Tut.by прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення» і «Білоруська митниця попросила підтвердити, що в "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади».

У серпні Tut.by відвідали 24,2 млн унікальних користувачів, які переглянули 482,3 млн сторінок; 69% аудиторії сайту - з Білорусі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY