Мінінформ Білорусі виніс ще одне попередження Tut.by

Мінінформ Білорусі виніс ще одне попередження Tut.by

10 Вересня 2020
1484
10 Вересня 2020
18:11

Мінінформ Білорусі виніс ще одне попередження Tut.by

1484
Це вже друге попередження за тиждень.
Мінінформ Білорусі виніс ще одне попередження Tut.by
Мінінформ Білорусі виніс ще одне попередження Tut.by

Міністерство інформації Білорусі 9 вересня винесло попередження Tut.by через матеріал про обшуки в редакторки відділу новин порталу Галини Уласик та її дочки Валерії. Про це повідомив Tut.by.

Йдеться про матеріал «До редакторки Tut.by прийшли силовики. На її дочку завели кримінальну справу про масові заворушення». Мінінформ Білорусі каже, що проти Валерії Уласик кримінальну справу не відкривали, а обшук проводили «з метою перевірки інформації, що надійшла про причетність її до організації масових заворушень, що відбуваються на території Мінська».

До редакторки Tut.by та її дочки 8 вересня прийшли силовики, які пред'явили постанову на обшук. Вони також сказали, що Валерію Уласик підозрюють у скоєнні кримінального злочину за статтею 293 (масові заворушення) КК РБ. Пані Валерія підтвердила цю інформацію журналістам перед тим, як її відвезли в РУВД.

Редакція порталу також розповіла, що протягом 8 вересня намагалася дізнатися в Слідчого комітету Білорусі статус Валерії Уласик, однак відомство ситуацію не коментувало.

Нагадаємо, портал Tut.by отримав від Міністерства інформації Білорусі попередження 7 серпня 2020 року через «поширення недостовірної інформації, яка може завдати шкоди державним чи громадським інтересам». Попередження стосувалося матеріалу від 5 серпня, у якому портал писав про порушення, що зафіксували спостерігачі, яких не пустили на виборчі дільниці. Редакція не погодилася з рішенням Мінінформу Білорусі, але правки до тексту внесла. 

7 вересня відомство винесло письмове попередження порталу через статтю «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах». Видання підтвердило, що автор матеріалу допустив ненавмисну помилка, а саме: неправильно вказав розміри премій. У Tut.by також сказали, що помилку вже виправили.

Згідно з білоруським законом про ЗМІ, якщо власник мережевого видання отримав два й більше письмових попередження протягом року, то доступ до видання можуть обмежити. Рішення про це ухваляє Мінінформ.

Фото: Tut.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду