Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ

Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ

26 Вересня 2020
2284
26 Вересня 2020
13:43

Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ

2284
Статус ЗМІ дає можливість на законних підставах бути присутнім в районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію.
Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ
Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити Tut.by статусу ЗМІ

Міністерство інформації Білорусі хоче через суд позбавити найпопулярніше в країні онлайн-видання Tut.by статусу засобу масової інформації. Про це повідомляється на сайті видання.

Якщо суд задовольнить позов міністерства, Tut.by все одно зможе продовжити роботу в інтернеті - реєстрація сайту в якості ЗМІ є добровільною в Білорусі. Проте статус ЗМІ дає можливість на законних підставах бути присутнім в районах збройних конфліктів або надзвичайних ситуацій, на масових заходах, в місцях інших суспільно важливих подій і передавати звідти інформацію.

Засідання суду відбудеться 8 жовтня в Мінську. Підставою для позову стали попередження Мінінформу, які були оголошені раніше.

Із 7 серпня 2020 року Tut.by отримало чотири попередження. Претензії від міністерства надійшли після матеріалів «У сім разів більше виборців і "таємні" протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?», «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах», «До редактора Tut.by прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення» і «Білоруська митниця попросила підтвердити, що в "Гаррі Поттері" немає закликів до повалення влади».

Онлайн-видання Tut.by було зареєстровано як ЗМІ в січні 2019 року, до цього з моменту заснування у 2000 році сайт працював без цього статусу.

«Поки юристи компанії вивчають отримані документи. Ми продовжуємо працювати в колишньому режимі. Ми задіємо всі правові механізми для того, щоб можливі зміни не торкнулися нашої аудиторії, клієнтів і партнерів», - заявила редакція.

Раніше Коаліція за свободу ЗМІ засудила напади на журналістів, позбавлення їх акредитації, вимкнення інтернету в Білорусі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Читайте також
22.09.2020 17:53
Вікторія Романюк, Олена Чуранова, Інститут масової інформації
2 827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду