«Надо поговорить» почали показувати на каналі «Россия 1» спочатку на Уралі, пізніше у Москві

«Надо поговорить» почали показувати на каналі «Россия 1» спочатку на Уралі, пізніше у Москві

12 Липня 2019
4625
12 Липня 2019
17:00

«Надо поговорить» почали показувати на каналі «Россия 1» спочатку на Уралі, пізніше у Москві

4625
О 16:00 за московським часом на телеканалі «Россия 1» для Уралу (о 18:00 за тамтешнім часом) почалася трансляція телемосту «Надо поговорить».
«Надо поговорить» почали показувати на каналі «Россия 1» спочатку на Уралі, пізніше у Москві
«Надо поговорить» почали показувати на каналі «Россия 1» спочатку на Уралі, пізніше у Москві

Про це повідомив читач «Детектора медіа» з Росії.

Студія телемосту «Надо поговорить» схожа на студію програми Андрія Малахова «Прямой эфир». У студії сидять російські діячі культури, мистецтва, спорту. Також до студії приїхала з Києва заслужена артистка України Лідія Чащина. Українських спікерів включають скайпом або ж показують записані синхрони з українських міст. Наприклад, було включення музичного продюсера Юрія Фалеси. Також було включення скайпом з Вітебська з фестивалю «Слов’янський базар».

На каналі «Россия 1» для європейського регіону (Москва, Санкт-Петербург, Калінінград) телеміст має розпочатися о 18:00 за московським часом. На цей же час заплановано і початок трансляції на ютубі. Таким чином, у Москві телеміст ітиме в запису.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Володимира Зеленського відреагувати на проведення телемосту каналами російським каналом та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що РНБО працює над рішенням щодо телемосту.

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з російським каналом. Канал повідомив, що відмовився від проведення телемосту через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит. ГПУ також знайшла зв’язок між NewsOne і російським «Промсвязьбанком». Власник телеканалу, народний депутат Тарас Козак назвав заяву генпрокурора «цинічною брехнею». За його словами, він є єдиним власником телеканалу NewsOne і володіє 100% телеканалу безпосередньо.

Увечері 8 липня РНБО дала доручення СБУ та Нацполіції через анонсований телеміст NewsOne з російським каналом, але деталі не розголошують через таємність.

9 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що проти бенефіціарів NewsOne відкрито кримінальне провадження щодо фінансування тероризму.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за ознаки розпалювання ворожнечі щодо окремих груп українського суспільства в ефірах каналу протягом останнього часу.

10 липня пресслужба народного депутата, члена партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергія Льовочкіна повідомила, що він жодним чином не впливає на редакційну політику телеканалу NewsOne. Це повідомлення пресслужба поширила після публікації «Української правди» про те, що депутат був автором ідеї телемосту «Надо поговорить» між українським NewsOne і російським «Россия 24».

Тим часом канал «Россия 1» не скасував телемосту під назвою «Надо поговорить» та анонсував його у своєму ефірі на 12 липня, 18:00 за московським часом. Канал запросив до своєї студії у Москві учасників скасованого телемосту для проведення спільного ефіру «Надо поговорить».

11 липня генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов повідомив, що журналісти телеканалу не поїдуть до РФ на ефір каналу «Россия 1» «Надо поговорить». Після цього телеканал «Россия 1» повідомив, що проведе телеміст з українськими учасниками за допомогою скайпу.

Також телеканал NewsOne 11 липня заявив, що передав президенту України Володимиру Зеленському та міжнародним організаціям звернення щодо тиску на канал та погрози на адресу журналістів і працівників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4625
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду