Нацрада перевірить NewsOne

Нацрада перевірить NewsOne

22 Лютого 2018
1779
22 Лютого 2018
18:03

Нацрада перевірить NewsOne

1779
22 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.
Нацрада перевірить NewsOne
Нацрада перевірить NewsOne

За даними моніторингу Нацради, NewsOne почав поширювати інформацію про День пам’яті з 9-ї ранку. Нацрада вбачає в цьому порушення Правил ведення мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Згідно з правилами мовлення, в день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року NewsOne отримав попередження Нацради за порушення Правил ведення мовлення в дні пам’яті, що вшановувалися в жовтні.

Також 21 грудня Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України.

18 січня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через виступ у прямому ефірі народного депутата і власника каналу Євгена Мураєва, який назвав Революцію Гідності «державним переворотом», а також програми Євгена Червоненка, Надії Савченко, В’ячеслава Піховшека.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
01.03.2018 16:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду