NewsOne отримав попередження Нацради за День пам’яті жертв Голокосту

NewsOne отримав попередження Нацради за День пам’яті жертв Голокосту

19 Квітня 2018
1567
19 Квітня 2018
12:17

NewsOne отримав попередження Нацради за День пам’яті жертв Голокосту

1567
19 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу NewsOne попередження за порушення правил мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.
NewsOne отримав попередження Нацради за День пам’яті жертв Голокосту
NewsOne отримав попередження Нацради за День пам’яті жертв Голокосту

Під час позапланової перевірки Нацрада зафіксувала відсутність в ефірі інформації про день пам’яті до 9:00.

Представники каналу наголосили, що всі інші вимоги правил мовлення були виконані, а інформація про день пам’яті надавалася в новинах з 9-ї ранку.

«Цей день пам’яті був у суботу, а в нас у цей день прямий ефір починається о 9:00», – пояснила директорка каналу Олена Рудік.

Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що достатньо було просто поставити рухомий рядок. Пані Рудік відповіла, що співробітник каналу розумів вимоги положення, як поширення інформації в прямому ефірі.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року NewsOne отримав попередження Нацради за порушення Правил ведення мовлення в дні пам’яті, що вшановувалися в жовтні.

Також 21 грудня Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України.

18 січня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через виступ у прямому ефірі народного депутата і власника каналу Євгена Мураєва, який назвав Революцію Гідності «державним переворотом», а також програми Євгена Червоненка, Надії Савченко, В’ячеслава Піховшека.

22 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

1 березня Нацрада оголосила NewsOne ще одне попередження – цього разу за його ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Хмельницькій області відсутність інформації про назву та адресу виробника програм і відсутність мовлення на одній частоті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду