Нацрада нагадала мовникам про день пам’яті жертв Голокосту

Нацрада нагадала мовникам про день пам’яті жертв Голокосту

22 Січня 2019
2422
22 Січня 2019
11:42

Нацрада нагадала мовникам про день пам’яті жертв Голокосту

2422
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагадала телерадіокомпаніям про необхідність внесення змін до своїх телепрограм 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
Нацрада нагадала мовникам про день пам’яті жертв Голокосту
Нацрада нагадала мовникам про день пам’яті жертв Голокосту

Цей день пам’яті вшановується в Україні щорічно 27 січня з 2012 року відповідно до постанови Верховної Ради України «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру».

Нацрада рекомендує мовникам при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. Відповідно до цього документа, в день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

За недотримання Правил мовлення в дні пам’яті Нацрада зазвичай застосовує до телекомпанії санкцію «оголошення попередження».

Фото: "Радіо Свобода"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2422
Читайте також
18.05.2018 16:04
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду