Володимир Павлюк: «Чого мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно систему?»

16 Квітня 2011
39004

Володимир Павлюк: «Чого мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно систему?»

39004
Ведучий ТВі – про те, що корегує Княжицький у його програмі, а також про досвід роботи на «Інтері», Новому каналі та в штабі Яценюка
Володимир Павлюк: «Чого мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно систему?»

15 квітня 2011 року на «Детектор медіа» відбулася чат-конференція з ведучим програми ТВі «Сьогодні. Підсумки» Володимиром Павлюком. Заявлена тема - «Принципи та особливості підготовки підсумкової інформаційної програми на телеканалі ТВі». Проте наших читачів більше цікавило професійне минуле Володимира Павлюка, адже він має неабиякий досвід роботи на найбільших телеканалах країни та в передвиборних кампаніях.

 

Пан Павлюк розповів, як він відреагував на прохання піти з «Інтера» після приходу туди Ганни Безлюдної та що він тепер про неї думає. «Чого ж мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно всю систему?» - зауважив ведучий. Також він сказав, що не вступав до лав «Фронту змін», і зізнався, що мріє повернутися до авторської журналістики.

 

Нижче подаємо повний текст чату.

 

- Вітаю вас :). Я вже є. На «Детектор медіа» зустріли тепло. Сподіваюся, і наше з вами спілкування лишить мені самі приємності :).

 

- Володимире, колись ви зазначали, що в підсумкову програму на «Інтері», яку ви вели 2007 року, постійно втручалися і диктували, кого показувати, а кого ні. Чи відчуваєте ви зараз такий тиск на ТВі?

- Ні :). Мені поталанило з роботою на ТВі. Шкода, що не всі наші журналісти працюють за таких редакційних умов, як я. Ніхто не втручається, окрім лише редактора :). Але він - у справі )

 

- Скільки людей працюють над підсумковими випуском? Скільки саме журналістів?

- Журналістів, саме на підсумки, працює п'ятеро.

 

 

 

- Чем закончилось сотрудничество с «Фронтом змін»? Вы, кстати, вступили в их партию? Чем именно вы занимались в штабе Яценюка? Только программу вели или еще что-нибудь делали?

- Ні, до лав ФЗ я не вступив. Ми з Микитою Потураєвим зробили смачний аналітичний продукт. І на тому - все. Закінчилася кампанія - всі розбіглися.

 

- Володимире, зізнайтеся, що популярності вам додав скандал зі знятим роликом на Новому? Це справді ви дозволили пустити в ефір?

- Повірте, я такої слави не шукав. Але як редактор досі стою на тому, що ролик варто було показати загалові. Рішення приймав я. Я за нього і відповів.

 

- А Княжицький дивиться вашу програму перед випуском? Були випадки, коли він щось «корегував» у програмі?

- Княжицький бувало, що цікавився перед ефіром, кого я запрошую гостем. Думаю, питав це, щоби знати, чи приїздити на канал у неділю, щоби привітатися з людиною... Ось і все. Жодних правок з його сторони не було.

 

- Тобто, цензури на каналі немає?

- Ні :). Цензури немає. Чи ви, переглядаючи наш ефір, можете робити інший висновок?

 

- Планируете что-то менять в программе? Сейчас так модно прямые включения по скайпу, вопросы из фейсбука...

- ТБ справді зливається із ін-том. Чи варто у підсумковій програмі одне одному відкрити обійми? Я не впевнений. Хіба що це подія, тісно пов'язана з мережею.

 

- А вы были когда-нибудь членом какой-нибудь партии? Или есть?

- Ні, я ніколи не був партійним. І не буду.

 

- А вы женаты? Дети есть?

- Так, одружений. Двоє малявочок :) дівчинка Даринка і хлопчик Орестик. Вісім і п'ять рочків діткам :).

 

 

 

- Я останнім часом новини дивлюся тільки на ТВі. А то наше телебачення або про вбивства смакує, або пургу гонить. А на вас ще не дуже тиснуть?

- Я радий, що вам припали до душі наші новини :). Керівництво на творчий колектив не тисне і навіть навпаки - просить рубати правду :).

 

- Що ви скажете про звільнення головного редактора Kyiv Post? І Захур туди ж...

- Я не чув наразі такого. Важко коментувати ...

 

- Расскажите, с кем из журналистов вы дружите?

- У мене дружні стосунки з усіма журналістами :).

 

- А где вы учились?

- У Тернополі, за фахом «приладобудування».

 

 

 

- А где лучше был коллектив: на «Интере», Новом или ТВі?

- Новий - дуже сімейний дружній канал. На «Інтері» - швидка зміна кадрів. І тим усе сказано. ТВі - молодий, але згуртований )

 

- А с какой формулировкой вас уволили из «Интера» и Нового? Не таите на них обиды?

- Ні, не ображаюся. Я хорошої думки і про Ганну Безлюдну, і про Ірину Лисенко. Вони профі, з ними приємно мати справу. Але система, у якій ми існуємо, має свої правила. Чого ж мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно всю систему?

 

- Владимир, расскажите, почему вас «убрали» с «Интера», с какой формулировкой? Это было решение Безлюдной? Что вы о ней думаете как о человеке и телеменеджере?

- З «Інтера»? Давно це було. Мене відсторонили без пояснень. Я написав заяву на звільнення за власним бажанням і пішов. Не потрібен, то чого нав'язуватися.

 

- Звільнення з Нового каналу спершу вашого колеги Олега Величка, а потім вас - чого вони вас навчили? Як ви тепер ставитеся до провокативних подач у новинах? Чи готові й далі ризикувати з інсценуваннями надзвичайних ситуацій або закадровими записами політиків?

- Питання нескладне, але неприємне для мене, бо вкотре доведеться визнавати - та було, і було зле... Повірте, висновків зроблено перероблено. Будемо намагатися бути кращими.

 

 

 

- На ваш вигляд, «Подробности» какого периода были наиболее профессиональными и качественными? От чего это зависит, как вы думаете?

- Ну тут я буду хвалити своє болото :) Бо тільки про ті «Подробиці» щось і можу сказати. Ми намагалися їх зробити цікавими. А про інші - не скажу, бо не дивлюся... І це чесно.

 

- «Сьогодні. Підсумки» - це прямоефірна програма чи запис?

- Прямий ефір.

 

- Володимире, нещодавно Ганна Герман і Олена Бондаренко сказали, що журналісти повинні декларувати свої доходи і витрати, що тільки так можна побороти джинсу. Що ви думаєте з цього приводу?

- Ха :). Треба запитати в пані Герман із пані Бондаренко: а що, декларування високопосадовцями своїх заробітків якимось чином рятує бюджет? Хіба його від цього менше дерибанять? Думаю, ні. Відповідно, і джинси цим прийомом не переможеш.

 

- Володимире, яку музику ви полюбляєте? Яке кіно дивитесь?

- Музику - щоби за серце брала. Кіно - таке, щоби мізки не напружувалися :).

 

- А які ви телеканали дивитеся, які саме програми?

- По українському ТБ - нічого.

 

- А вам не хотілося коли-небудь послати все до дідька?

- Купу разів. І виїхати подалі... Досі трапляється... Але не я не виїду, вже це розумію :).

 

 

 

- Скільки часу ви проводите на каналі?

- Я не рахував. А який сенс у цьому запитанні? :)

 

- Ну, сенс в тому, чи ви на каналі проводите все життя, чи є вільний час на родину і спорт. Чи займаєтесь якимось видом спорту?

- Сім'я займає найбільше часу. Вона того варта. спорт - найменше. Чотири, іноді шість годин на тиждень. Це тренажерний зал. Але робота не полишає ніколи. Під рукою завжди інет і мобільний. Тому, навіть якщо я не на каналі - думками я там. Але зараз маю там бути фізично. Мушу зробити анонс наступної програми.

 

- Владимир, у вас там сейчас на ТВі - сплошные звезды. И в эфире, и в управлении. Вам там не тесно всем на таком маленьком канале? Как уживаетесь с Катеринчук? И со всеми звездами эфира - Шевченко и Скрыпиным и т.д.? И не жмут ли амбиции после «Интера» и Нового? Хотели бы вернуться на большой общенациональный канал?

- Таких, як Катеринчук, варто було би клонувати. Було би більше правди на ТБ і менше маніпуляцій. У мене прекрасні стосунки із Артемом (я працював редактором його програми, було цікаво). Скрипін - людина із таким величезним життєвим беком ... Його хочеться слухати не перебиваючи... Думаю, на ТВі могло би бути і більше зірок :).

 

- А якщо б журналістом чи ведучим, то ким би ви працювали?

- Я працював журналістом, тому можу порівнювати із професією ведучого... Мені ближче журналістика, авторська. До неї колись і повернуся.

 

- Как вам «Репортер» после вашего ухода?

- Там лишилася хороша команда :). Їм усе до снаги :)

 

- Яка ваша думка про російський телеканал «Дождь», якщо дивилися?

- «Дождь» - цікавий проект. Єдине, як на мене, у такому форматі журналісти мають бути беззаперечними авторитетами. «Дождю» таких бракує наразі :).

 

- Работа в штабе Яценюка была чисто «коммерческим» проектом?

- Ні, не тільки. Величезний досвід. Навколо розумні люди. У роботі - ніяких компромісів із совістю. Іноді мені здавалося, що це я маю доплачувати за можливість там попрацювати :).

 

- Володимире, пам'ятаєте, нещодавно в ефірі «Сьогодні. Підсумки» ви заявили: «Тепер нова технологія контролю за Майданом: "Майдан's". Це найбільше в історії України танцювальне шоу, яке телеканал "Інтер" творить разом із Київською держадміністрацією. Коли фінал цього шоу, організатори не повідомляють. Імовірно, це залежить від політичної ситуації в країні. Охочим помітингувати на майдані - зась. Київська влада дозволу не дає, - там же карнавал!». Що вас надихнуло на такі висновки? І чому ви вважаєте, що «Інтер» та «Стар медіа» вклали шалені гроші у новий проект тільки з єдиною метою, щоб заблокувати майдан для мітингів?

- «Імовірно, це залежить від політичної ситуації в країні», - це не висновок, це припущення. Усе решта - фактаж. Висновки робить глядач.

 

- Мушу бігти :). Радий був спілкуванню. Сподіваюся, не востаннє. Було не так страшно, як уявлялося :).

 

 

Фото Володимира Герасимова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
39004
Читайте також
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 094
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
..
4757 дн. тому
И все то ему хорошо, и все то ему хороши. Мостов не жжет, даже в откровенно унизительных ситуациях - муууудрый. Но какое отношение это имеет к журналистике? Приспособленчество...
хвилинка
4759 дн. тому
- А які ви телеканали дивитеся, які саме програми? - По українському ТБ - нічого. А власну програму? Хоча...
читаДтч
4759 дн. тому
Коньюнктурщик, мизерабль. Жалко времени потраченного на чтение.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду