detector.media
«Телекритика»
16.04.2011 12:06
Володимир Павлюк: «Чого мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно систему?»
Володимир Павлюк: «Чого мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно систему?»
Ведучий ТВі – про те, що корегує Княжицький у його програмі, а також про досвід роботи на «Інтері», Новому каналі та в штабі Яценюка

15 квітня 2011 року на «Детектор медіа» відбулася чат-конференція з ведучим програми ТВі «Сьогодні. Підсумки» Володимиром Павлюком. Заявлена тема - «Принципи та особливості підготовки підсумкової інформаційної програми на телеканалі ТВі». Проте наших читачів більше цікавило професійне минуле Володимира Павлюка, адже він має неабиякий досвід роботи на найбільших телеканалах країни та в передвиборних кампаніях.

 

Пан Павлюк розповів, як він відреагував на прохання піти з «Інтера» після приходу туди Ганни Безлюдної та що він тепер про неї думає. «Чого ж мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно всю систему?» - зауважив ведучий. Також він сказав, що не вступав до лав «Фронту змін», і зізнався, що мріє повернутися до авторської журналістики.

 

Нижче подаємо повний текст чату.

 

- Вітаю вас :). Я вже є. На «Детектор медіа» зустріли тепло. Сподіваюся, і наше з вами спілкування лишить мені самі приємності :).

 

- Володимире, колись ви зазначали, що в підсумкову програму на «Інтері», яку ви вели 2007 року, постійно втручалися і диктували, кого показувати, а кого ні. Чи відчуваєте ви зараз такий тиск на ТВі?

- Ні :). Мені поталанило з роботою на ТВі. Шкода, що не всі наші журналісти працюють за таких редакційних умов, як я. Ніхто не втручається, окрім лише редактора :). Але він - у справі )

 

- Скільки людей працюють над підсумковими випуском? Скільки саме журналістів?

- Журналістів, саме на підсумки, працює п'ятеро.

 

 

 

- Чем закончилось сотрудничество с «Фронтом змін»? Вы, кстати, вступили в их партию? Чем именно вы занимались в штабе Яценюка? Только программу вели или еще что-нибудь делали?

- Ні, до лав ФЗ я не вступив. Ми з Микитою Потураєвим зробили смачний аналітичний продукт. І на тому - все. Закінчилася кампанія - всі розбіглися.

 

- Володимире, зізнайтеся, що популярності вам додав скандал зі знятим роликом на Новому? Це справді ви дозволили пустити в ефір?

- Повірте, я такої слави не шукав. Але як редактор досі стою на тому, що ролик варто було показати загалові. Рішення приймав я. Я за нього і відповів.

 

- А Княжицький дивиться вашу програму перед випуском? Були випадки, коли він щось «корегував» у програмі?

- Княжицький бувало, що цікавився перед ефіром, кого я запрошую гостем. Думаю, питав це, щоби знати, чи приїздити на канал у неділю, щоби привітатися з людиною... Ось і все. Жодних правок з його сторони не було.

 

- Тобто, цензури на каналі немає?

- Ні :). Цензури немає. Чи ви, переглядаючи наш ефір, можете робити інший висновок?

 

- Планируете что-то менять в программе? Сейчас так модно прямые включения по скайпу, вопросы из фейсбука...

- ТБ справді зливається із ін-том. Чи варто у підсумковій програмі одне одному відкрити обійми? Я не впевнений. Хіба що це подія, тісно пов'язана з мережею.

 

- А вы были когда-нибудь членом какой-нибудь партии? Или есть?

- Ні, я ніколи не був партійним. І не буду.

 

- А вы женаты? Дети есть?

- Так, одружений. Двоє малявочок :) дівчинка Даринка і хлопчик Орестик. Вісім і п'ять рочків діткам :).

 

 

 

- Я останнім часом новини дивлюся тільки на ТВі. А то наше телебачення або про вбивства смакує, або пургу гонить. А на вас ще не дуже тиснуть?

- Я радий, що вам припали до душі наші новини :). Керівництво на творчий колектив не тисне і навіть навпаки - просить рубати правду :).

 

- Що ви скажете про звільнення головного редактора Kyiv Post? І Захур туди ж...

- Я не чув наразі такого. Важко коментувати ...

 

- Расскажите, с кем из журналистов вы дружите?

- У мене дружні стосунки з усіма журналістами :).

 

- А где вы учились?

- У Тернополі, за фахом «приладобудування».

 

 

 

- А где лучше был коллектив: на «Интере», Новом или ТВі?

- Новий - дуже сімейний дружній канал. На «Інтері» - швидка зміна кадрів. І тим усе сказано. ТВі - молодий, але згуртований )

 

- А с какой формулировкой вас уволили из «Интера» и Нового? Не таите на них обиды?

- Ні, не ображаюся. Я хорошої думки і про Ганну Безлюдну, і про Ірину Лисенко. Вони профі, з ними приємно мати справу. Але система, у якій ми існуємо, має свої правила. Чого ж мені ображатися на людей, якщо перезавантажувати потрібно всю систему?

 

- Владимир, расскажите, почему вас «убрали» с «Интера», с какой формулировкой? Это было решение Безлюдной? Что вы о ней думаете как о человеке и телеменеджере?

- З «Інтера»? Давно це було. Мене відсторонили без пояснень. Я написав заяву на звільнення за власним бажанням і пішов. Не потрібен, то чого нав'язуватися.

 

- Звільнення з Нового каналу спершу вашого колеги Олега Величка, а потім вас - чого вони вас навчили? Як ви тепер ставитеся до провокативних подач у новинах? Чи готові й далі ризикувати з інсценуваннями надзвичайних ситуацій або закадровими записами політиків?

- Питання нескладне, але неприємне для мене, бо вкотре доведеться визнавати - та було, і було зле... Повірте, висновків зроблено перероблено. Будемо намагатися бути кращими.

 

 

 

- На ваш вигляд, «Подробности» какого периода были наиболее профессиональными и качественными? От чего это зависит, как вы думаете?

- Ну тут я буду хвалити своє болото :) Бо тільки про ті «Подробиці» щось і можу сказати. Ми намагалися їх зробити цікавими. А про інші - не скажу, бо не дивлюся... І це чесно.

 

- «Сьогодні. Підсумки» - це прямоефірна програма чи запис?

- Прямий ефір.

 

- Володимире, нещодавно Ганна Герман і Олена Бондаренко сказали, що журналісти повинні декларувати свої доходи і витрати, що тільки так можна побороти джинсу. Що ви думаєте з цього приводу?

- Ха :). Треба запитати в пані Герман із пані Бондаренко: а що, декларування високопосадовцями своїх заробітків якимось чином рятує бюджет? Хіба його від цього менше дерибанять? Думаю, ні. Відповідно, і джинси цим прийомом не переможеш.

 

- Володимире, яку музику ви полюбляєте? Яке кіно дивитесь?

- Музику - щоби за серце брала. Кіно - таке, щоби мізки не напружувалися :).

 

- А які ви телеканали дивитеся, які саме програми?

- По українському ТБ - нічого.

 

- А вам не хотілося коли-небудь послати все до дідька?

- Купу разів. І виїхати подалі... Досі трапляється... Але не я не виїду, вже це розумію :).

 

 

 

- Скільки часу ви проводите на каналі?

- Я не рахував. А який сенс у цьому запитанні? :)

 

- Ну, сенс в тому, чи ви на каналі проводите все життя, чи є вільний час на родину і спорт. Чи займаєтесь якимось видом спорту?

- Сім'я займає найбільше часу. Вона того варта. спорт - найменше. Чотири, іноді шість годин на тиждень. Це тренажерний зал. Але робота не полишає ніколи. Під рукою завжди інет і мобільний. Тому, навіть якщо я не на каналі - думками я там. Але зараз маю там бути фізично. Мушу зробити анонс наступної програми.

 

- Владимир, у вас там сейчас на ТВі - сплошные звезды. И в эфире, и в управлении. Вам там не тесно всем на таком маленьком канале? Как уживаетесь с Катеринчук? И со всеми звездами эфира - Шевченко и Скрыпиным и т.д.? И не жмут ли амбиции после «Интера» и Нового? Хотели бы вернуться на большой общенациональный канал?

- Таких, як Катеринчук, варто було би клонувати. Було би більше правди на ТБ і менше маніпуляцій. У мене прекрасні стосунки із Артемом (я працював редактором його програми, було цікаво). Скрипін - людина із таким величезним життєвим беком ... Його хочеться слухати не перебиваючи... Думаю, на ТВі могло би бути і більше зірок :).

 

- А якщо б журналістом чи ведучим, то ким би ви працювали?

- Я працював журналістом, тому можу порівнювати із професією ведучого... Мені ближче журналістика, авторська. До неї колись і повернуся.

 

- Как вам «Репортер» после вашего ухода?

- Там лишилася хороша команда :). Їм усе до снаги :)

 

- Яка ваша думка про російський телеканал «Дождь», якщо дивилися?

- «Дождь» - цікавий проект. Єдине, як на мене, у такому форматі журналісти мають бути беззаперечними авторитетами. «Дождю» таких бракує наразі :).

 

- Работа в штабе Яценюка была чисто «коммерческим» проектом?

- Ні, не тільки. Величезний досвід. Навколо розумні люди. У роботі - ніяких компромісів із совістю. Іноді мені здавалося, що це я маю доплачувати за можливість там попрацювати :).

 

- Володимире, пам'ятаєте, нещодавно в ефірі «Сьогодні. Підсумки» ви заявили: «Тепер нова технологія контролю за Майданом: "Майдан's". Це найбільше в історії України танцювальне шоу, яке телеканал "Інтер" творить разом із Київською держадміністрацією. Коли фінал цього шоу, організатори не повідомляють. Імовірно, це залежить від політичної ситуації в країні. Охочим помітингувати на майдані - зась. Київська влада дозволу не дає, - там же карнавал!». Що вас надихнуло на такі висновки? І чому ви вважаєте, що «Інтер» та «Стар медіа» вклали шалені гроші у новий проект тільки з єдиною метою, щоб заблокувати майдан для мітингів?

- «Імовірно, це залежить від політичної ситуації в країні», - це не висновок, це припущення. Усе решта - фактаж. Висновки робить глядач.

 

- Мушу бігти :). Радий був спілкуванню. Сподіваюся, не востаннє. Було не так страшно, як уявлялося :).

 

 

Фото Володимира Герасимова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY