Людмила Добровольська: «Я скучила за своїми глядачами, а вони за мною»

10 Червня 2009
29889

Людмила Добровольська: «Я скучила за своїми глядачами, а вони за мною»

29889
Нова ведуча каналу «Сіті» хоче надати столиці інформаційної ідентифікації та оскаржуватиме рішення суду у справі проти «1+1».
Людмила Добровольська: «Я скучила за своїми глядачами, а вони за мною»

З 6 червня колишня топ-ведуча «ТСН» на телеканалі «1+1» Людмила Добровольська веде новини на телеканалі «Сіті». Жалю з приводу того, що їй, як і її колегам Олесю Терещенку, Анні Безулик, Андрію Тичині, довелося змінити всеукраїнський сімейний телеканал на більш спеціалізований і менш рейтинговий, Людмила не висловлює, натомість оптимістично дивиться на можливість розбудови новин телеканалу для киян. Про ставлення рішення суду у справі за позовом екс-ведучих «1+1» проти керівництва каналу, можливі зміни іміджу ведучої та можливу участь в інших проектах вона розповіла «Детектор медіа».

 

- Людмило, чим вас привабила пропозиція телеканалу «Сіті»?

-Найвагомішим аргументом «за» стала можливість зустрічі саме з тією аудиторією, для якої я і мої колеги працювали багато років, із людьми розумними, адекватними, соціально активними, з досить широким віковим цензом.

 

Тут я зустріла однодумців. Із Людмилою Король - фаховою інформаційницею з великим досвідом - ми спілкуємося однією мовою, співпадають наші уявлення про новинний контент. Мені імпонує, що глядача тут поважають, «піпл, який все схаває» не є цільовою аудиторією цього каналу. Імпонує колектив, відносно молодий і амбіційний. Мені імпонує атмосфера в команді - колегіальна і водночас азартна. Маємо намір робити повноцінні, якісні новини, в яких є місце не тільки політичній складовій і побутовим проблемам, але й науковим розробкам, талановитим дітям, людям, закоханим у свою професію, у своє місто, у життя.

 

- Чи були у вас інші пропозиції?

- Звичайно. Принагідно хочу ще раз подякувати всім колегам, які пропонували мені співробітництво. Я ціную всі отримані пропозиції, але ми завжди самі обираємо свою аудиторію. Я скучила саме за своїми глядачами, а вони за мною (про це чула мало не щодня), тож пропозиція «Сіті» зацікавила мене найбільше.

 

- Розкажіть про умови угоди з каналом, на який період вона підписана? Які завдання на вас покладає нове керівництво?

- Природно, деталі наших домовленостей я обговорювати не можу, скажу лише, що керівництво каналу налаштовано конструктивно, дуже серйозно і доброзичливо. Я зі свого боку готова принести на «Сіті» всі свої напрацювання, досвід і енергію.

 

- У чому, на вашу думку, полягає специфіка роботи на міському каналі?

- Вважаю, столиці не вистачає інформаційної самоідентифікації, новин про себе і про нагальні проблеми, які хвилюють кожного киянина, і не додають нам балів в очах гостей міста. І коли ми кажемо про позитивний імідж України, маємо насамперед дбати не про те, як виглядаємо за кордоном, із шиєю, митою «під велике декольте», а у себе вдома.

 

«Сіті» - канал мегаполісу, який дає унікальну можливість висвітлення його життя у всій різноманітності, обговорення і вирішення(!) сили-силенної проблем такої великої громади як Київ. Це саме той випадок, коли гострішим стає відчуття родини. Переконана, що кияни мають познайомитися з тими, хто береже історію нашого міста, і тими, хто уже сьогодні творить його завтрашній день. За метушнею ми не помічаємо справді цінне і чудових людей, які живуть із нами поруч: це медики, правоохоронці, це художники, науковці, студенти і це наші з вами сусіди. Мабуть, настав час відірватися від безкінечного політичного мила й озирнутися довкола?

 

- Як зміниться ваш образ на «Сіті»?

- В мене і моїх колег - Ані Безулик, Алли Мазур, Анатолія Борсюка, Сергія Полховського, Олеся Терещенка, Інни Москвіної, Анатолія Єреми - головною родзинкою завжди було те, що ми є такими, якими є. Жоден із нас не є штучним продуктом утілення якогось образу, для нас не створювали імідж, для нас створювали стиль. Тому образ мій не зміниться :), я й далі залишатимуся собою і робитиму те, що хочу, люблю та умію найкраще.

 

- Окрім ведення новин на телеканалі, плануєте щось інше? Чи братимете участь у ще одному проекті холдингу - новинному каналі УНІАН-ТБ?

- Є різні плани, але їхні оприлюднення поки що не на часі.

 

- Як ви оцінюєте рішення суду у вашій справі проти «1+1»? Чи плануєте оскаржувати рішення в апеляційній інстанції?

- Ми дуже серйозно поставилися до рішення суду. Вважаю, що наші аргументи суддя, м'яко кажучи, проігнорувала, так само, як і норми закону. Натомість, до аргументів «1+1» суд поставився більш ніж поблажливо, і як мінімум некритично. На наш погляд, ця справа виявилася або надто складною для судді Кафідової, очевидно, погано обізнаної у нюансах телевиробництва, або ж вона продемонструвала відверте небажання вникати у суть спору. Очевидно, що таке рішення нас задовольнити не може. Ми й надалі будемо діяти згідно із законом.

 

- Після рішення суду ви сказали, що зможете більш детально розповісти про обставини звільнення з «1+1». Чи готові ви зараз прокоментувати ту ситуацію? Йшлося про те, що ви отримали кілька пропозицій від Олександра Ткаченка щодо роботи над різними проектами, зокрема документальними. Чому ви їх відкинули?

- Жодної офіційної пропозиції я не отримувала, тим більш, що після мого написання заяви про звільнення це вже не мало сенсу. Подробиці та обставини звільнення мене і моїх колег повідомлю, щойно розгляд справи буде завершено остаточно. Я й надалі завжди відкрита для будь-яких питань, із задоволенням розповім про нові проекти і здобутки.

 

Хочу побажати всім своім колегам-медійникам свіжих ідей, упевненості у своїх силах, наснаги гідно пережити цей для усіх нас непростий час. Хоча для журналіста він надзвичайно цікавий, адже життя цікаве у всіх своїх проявах. (Сміється.)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29889
Читайте також
14.08.2009 15:04
Марина Баранівська
, Світлана Арсеєнко, Світлана Остапа, «Детектор медіа»
44 960
18.06.2009 16:17
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
9 723
Коментарі
3
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
uedth67
5433 дн. тому
Сергію-Одетті Це не дивно, що ви не скучили, бо ви аудиторія барбоса, для вас свіженькі циганські серіали і кровожерливі новини з відірваними ручками-ніжками. І чого вам, жалюгідні жебраки від телебачення, завжди так їдять очі чужі гроші? Люди їх заробляють своєю працею, а якщо їм багато плятять, значить вони добре працюють. Тому гризіть свій сухий рогалік і пам"ятайте, що ви заробили тільки на нього, і ваша красна ціна три копійки. Всі плюсівські ведучі, які були в команді Роднянського справжні суперпрофі, а барбоси втішаються тим, що гавкають на них. Гавкайте, до цих людей ваше скавучання не доноситься, вони живуть цікавим насиченим життям, а вам залишається тільки заздрити і плюватись їм в спину.
odetta2008
5434 дн. тому
При всій повазі до колишніх Плюсів хочеться сказати, що в особі Добровольської цей канал нічого не втратив. Власне Сіті - це єдина пропозиція, яку отримала ця пані, яка нічого окрім читання чужиїх текстів не освоїла. Там, на Сіті, їй і доведеться чомусь навчитися, якщо в неї вистачило розуму зрозуміти, що ведуча - це не назавжди і що треба хоч щось уміти робити, якщо не хочеш умерти з голоду. Можна лише щиро поспівчувати, якщо вона і надалі робитиме "те, що любить і вміє" - тобто просто бути головою, що говорить. Дай Боже розуму усім таким талантам, хай опустяться на землю
Cepriu
5434 дн. тому
Людмила, ты особо не переживай. Никто за тобой не "скучив". Разлука будет без печали. И вообще, скромнее надо быть.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду