Людмила Добровольська повідомила про деталі поїздки в Таращу на впізнання "таращанського тіла"

20 Жовтня 2006
11518
20 Жовтня 2006
11:01

Людмила Добровольська повідомила про деталі поїздки в Таращу на впізнання "таращанського тіла"

11518
Людмила Добровольська повідомила про деталі поїздки в Таращу на впізнання "таращанського тіла"
Апеляційний суд Києва допитав ведучого телеканала "1+1" Людмилу Добровольську як свідка у "справі Гонгадзе".

На засіданні в четвер Добровольська у вільній розповіді повідомила обставини і деталі поїздки в Таращу на упізнання "таращанського тіла".

Як відомо, у тій поїздці, крім Добровольської, брали участь друзі Георгія Гонгадзе – Олена Притула, Лаврентій Малазонія, Костянтин Аланія.

Так, за словами свідка, вона першою зайшла в приміщення моргу для упізнання і зробила кілька фотографій.

Говорячи про таращанського судмедексперта Ігоря Воротинцеве, Добровольська відзначила, що "він майже просив забрати тіло" після рентгенівського знімка правої руки тіла і підтвердження наявності осколків металу в ній.

Цей факт, і те, що Воротинцев особисто запропонував написати свідоцтво про смерть, "здивували" свідка.

Добровольська розповіла, що експерт, пропонуючи забрати тіло, порадив йти в прокуратуру для підписання протоколу упізнання, але чиновників, які змогли б зробити це, у прокуратурі не виявилося.

Також Добровольська висловила здивування фактом зникнення тіла з моргу.

За її словами, представник правоохоронних органів говорив журналістам, які приїхали в Таращу, про наказ забрати тіло, але звернув увагу на проблему з транспортом.

"Воротинцев сам був здивований зникненням тіла, оскільки він не видавав ключ, ключ від приміщення моргу був у нього", - відзначила вона.

Також свідок Добровольська упізнала прикраси Гонгадзе, знайдені на "таращанському тілі", і сказала, що рентгензнімок, який долучений до матеріалів, є тим, який зробив експерт Воротинцев.

Як очікується, у п'ятницю суд приступить до допиту наступного свідка. Засідання почнеться в 10.30 п'ятниці, 20 жовтня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду