Суд у справі «Безулик-Добровольська-Терещенко проти ”1+1”» відбудеться 6 квітня

12 Березня 2009
31202
12 Березня 2009
16:42

Суд у справі «Безулик-Добровольська-Терещенко проти ”1+1”» відбудеться 6 квітня

31202
Суд у справі «Безулик-Добровольська-Терещенко проти ”1+1”» відбудеться 6 квітня
Засідання Печерського районного суду міста Києва у справі за позовом Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка до телеканалу «1+1» перенесене на 6 квітня через хворобу судді Олени Кафідової.
 
Нагадаємо, колишні ведучі телеканалу оскаржують в суді наказ про їх скорочення, виданий генеральним директором «Студії 1+1» Олександром Ткаченком. Зокрема у своїй заяві, опублікованій «Детектор медіаю», ведучі наголошували на тому, що, згідно з редакційним Статутом каналу, зміна редакційної політики за своїми виробничими наслідками прирівнюється до зміни умов праці. Саме тому вони подали заяви про звільнення через зміну умов праці 18 листопада 2008 року, але після цього 28 листопада цього ж року керівництво «1+1» підписало наказ про скорочення, до якого включені їхні прізвища. Прес-служба каналу «1+1» наголошує на тому, що начебто «основним предметом розбіжностей між каналом та ведучими став безпрецедентний розмір грошової компенсації».
 
Інтереси ведучих в суді представляє Наталія Петрова.
 
Як стало відомо ТК, третьою стороною у цій справі з боку позивача є Київська незалежна медіа-профспілка. За словами голови КНМП Юрія Луканова до профспілки з проханням представляти його інтереси звернувся лише один із позивачів – Олесь Терещенко. На наступному засіданні КНМП має надати інформацію щодо того, чи вона погоджувалась на  звільнення Олеся Терещенка.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31202
Теги:
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЗЯБЛИКОВ
5526 дн. тому
Местечковые "румыны" прижимистые. Но давить клопов-ковососов надо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду