detector.media
Наталія Данькова
10.06.2009 13:10
Людмила Добровольська: «Я скучила за своїми глядачами, а вони за мною»
Людмила Добровольська: «Я скучила за своїми глядачами, а вони за мною»
Нова ведуча каналу «Сіті» хоче надати столиці інформаційної ідентифікації та оскаржуватиме рішення суду у справі проти «1+1».

З 6 червня колишня топ-ведуча «ТСН» на телеканалі «1+1» Людмила Добровольська веде новини на телеканалі «Сіті». Жалю з приводу того, що їй, як і її колегам Олесю Терещенку, Анні Безулик, Андрію Тичині, довелося змінити всеукраїнський сімейний телеканал на більш спеціалізований і менш рейтинговий, Людмила не висловлює, натомість оптимістично дивиться на можливість розбудови новин телеканалу для киян. Про ставлення рішення суду у справі за позовом екс-ведучих «1+1» проти керівництва каналу, можливі зміни іміджу ведучої та можливу участь в інших проектах вона розповіла «Детектор медіа».

 

- Людмило, чим вас привабила пропозиція телеканалу «Сіті»?

-Найвагомішим аргументом «за» стала можливість зустрічі саме з тією аудиторією, для якої я і мої колеги працювали багато років, із людьми розумними, адекватними, соціально активними, з досить широким віковим цензом.

 

Тут я зустріла однодумців. Із Людмилою Король - фаховою інформаційницею з великим досвідом - ми спілкуємося однією мовою, співпадають наші уявлення про новинний контент. Мені імпонує, що глядача тут поважають, «піпл, який все схаває» не є цільовою аудиторією цього каналу. Імпонує колектив, відносно молодий і амбіційний. Мені імпонує атмосфера в команді - колегіальна і водночас азартна. Маємо намір робити повноцінні, якісні новини, в яких є місце не тільки політичній складовій і побутовим проблемам, але й науковим розробкам, талановитим дітям, людям, закоханим у свою професію, у своє місто, у життя.

 

- Чи були у вас інші пропозиції?

- Звичайно. Принагідно хочу ще раз подякувати всім колегам, які пропонували мені співробітництво. Я ціную всі отримані пропозиції, але ми завжди самі обираємо свою аудиторію. Я скучила саме за своїми глядачами, а вони за мною (про це чула мало не щодня), тож пропозиція «Сіті» зацікавила мене найбільше.

 

- Розкажіть про умови угоди з каналом, на який період вона підписана? Які завдання на вас покладає нове керівництво?

- Природно, деталі наших домовленостей я обговорювати не можу, скажу лише, що керівництво каналу налаштовано конструктивно, дуже серйозно і доброзичливо. Я зі свого боку готова принести на «Сіті» всі свої напрацювання, досвід і енергію.

 

- У чому, на вашу думку, полягає специфіка роботи на міському каналі?

- Вважаю, столиці не вистачає інформаційної самоідентифікації, новин про себе і про нагальні проблеми, які хвилюють кожного киянина, і не додають нам балів в очах гостей міста. І коли ми кажемо про позитивний імідж України, маємо насамперед дбати не про те, як виглядаємо за кордоном, із шиєю, митою «під велике декольте», а у себе вдома.

 

«Сіті» - канал мегаполісу, який дає унікальну можливість висвітлення його життя у всій різноманітності, обговорення і вирішення(!) сили-силенної проблем такої великої громади як Київ. Це саме той випадок, коли гострішим стає відчуття родини. Переконана, що кияни мають познайомитися з тими, хто береже історію нашого міста, і тими, хто уже сьогодні творить його завтрашній день. За метушнею ми не помічаємо справді цінне і чудових людей, які живуть із нами поруч: це медики, правоохоронці, це художники, науковці, студенти і це наші з вами сусіди. Мабуть, настав час відірватися від безкінечного політичного мила й озирнутися довкола?

 

- Як зміниться ваш образ на «Сіті»?

- В мене і моїх колег - Ані Безулик, Алли Мазур, Анатолія Борсюка, Сергія Полховського, Олеся Терещенка, Інни Москвіної, Анатолія Єреми - головною родзинкою завжди було те, що ми є такими, якими є. Жоден із нас не є штучним продуктом утілення якогось образу, для нас не створювали імідж, для нас створювали стиль. Тому образ мій не зміниться :), я й далі залишатимуся собою і робитиму те, що хочу, люблю та умію найкраще.

 

- Окрім ведення новин на телеканалі, плануєте щось інше? Чи братимете участь у ще одному проекті холдингу - новинному каналі УНІАН-ТБ?

- Є різні плани, але їхні оприлюднення поки що не на часі.

 

- Як ви оцінюєте рішення суду у вашій справі проти «1+1»? Чи плануєте оскаржувати рішення в апеляційній інстанції?

- Ми дуже серйозно поставилися до рішення суду. Вважаю, що наші аргументи суддя, м'яко кажучи, проігнорувала, так само, як і норми закону. Натомість, до аргументів «1+1» суд поставився більш ніж поблажливо, і як мінімум некритично. На наш погляд, ця справа виявилася або надто складною для судді Кафідової, очевидно, погано обізнаної у нюансах телевиробництва, або ж вона продемонструвала відверте небажання вникати у суть спору. Очевидно, що таке рішення нас задовольнити не може. Ми й надалі будемо діяти згідно із законом.

 

- Після рішення суду ви сказали, що зможете більш детально розповісти про обставини звільнення з «1+1». Чи готові ви зараз прокоментувати ту ситуацію? Йшлося про те, що ви отримали кілька пропозицій від Олександра Ткаченка щодо роботи над різними проектами, зокрема документальними. Чому ви їх відкинули?

- Жодної офіційної пропозиції я не отримувала, тим більш, що після мого написання заяви про звільнення це вже не мало сенсу. Подробиці та обставини звільнення мене і моїх колег повідомлю, щойно розгляд справи буде завершено остаточно. Я й надалі завжди відкрита для будь-яких питань, із задоволенням розповім про нові проекти і здобутки.

 

Хочу побажати всім своім колегам-медійникам свіжих ідей, упевненості у своїх силах, наснаги гідно пережити цей для усіх нас непростий час. Хоча для журналіста він надзвичайно цікавий, адже життя цікаве у всіх своїх проявах. (Сміється.)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY