detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.05.2023 17:30
На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий
На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий
Денис намагався врятувати поранених побратимів.

Під Бахмутом на фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, коли намагався врятувати поранених побратимів. Про це повідомило первомайське видання «ГардCity», в якому публікували світлини Дениса.

Про загибель фотографа також написала його дружина Галина Волгіна: «Сьогодні (15 травня. — Ред.) я дізналась про втрату найкращої і найважливішої для себе людини. Мого чоловіка. Мого друга. Мого Сонця. Найкращого батька двох маленьких дівчат. Дєні більше нема. Він загинув у Бахмуті. Намагаючись врятувати поранених побратимів. Герой і захисник. Він завжди робив все і навіть більше, а вважав, що все одно недостатньо. Він добровільно обрав свій шлях і з честю пройшов його. Пам'ятаймо його!».

Журналіст «ГардCity» Володимир Галузінський у коментарі ІМІ розповів, що Денис служив у Силах спеціальних операцій, навесні 2022 року пішов до війська добровольцем.

«Він мав міжнародну премію FIAP, це найпрестижніший європейський конкурс фотохудожників. Ми з ним вчилися разом в університеті з першого курсу, він фактично на моїх очах відбувся як фотохудожник, як пейзажник. Його фотографії публікували в National Geographic. Його багато робіт опубліковані тут, на місцевому локальному рівні на Миколаївщині: в путівниках, гайдах туристичних по "Бузькому Гарду". Він тісно співпрацював з Національним парком "Бузький Гард", це окремий етап життя», — зазначив ІМІ Галузінський.

Як повідомили на офіційній сторінці національного природного парку «Бузький Гард», Денис Кривий був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів, співпрацював з National Geographic Ukraine. 

Фотограф був учасником виставок у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Деякі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

«Молодий, енергійний, талановитий, автор фотовиставки "Краса Бузького Гарду", яка неодноразово демонструвалась в музеях нашої країни. Фото Дениса Кривого красуються у виданнях національного природного парку "Бузький Гард", на сайті парку, стендах, путівниках, листівках та інших публікаціях. Ми ніколи не забудемо світлі справи та талант Дениса!» — йдеться в дописі.

За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

Фото: Галина Волгіна / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY