На Буковині стало менше на одне медіа: головного редактора BukNews мобілізували до ЗСУ

На Буковині стало менше на одне медіа: головного редактора BukNews мобілізували до ЗСУ

29 Вересня 2023
2196
29 Вересня 2023
16:56

На Буковині стало менше на одне медіа: головного редактора BukNews мобілізували до ЗСУ

2196
Засновник сайту Юрій Чорней був єдиним журналістом, який забезпечував інформаційну діяльність видання.
На Буковині стало менше на одне медіа: головного редактора BukNews мобілізували до ЗСУ
На Буковині стало менше на одне медіа: головного редактора BukNews мобілізували до ЗСУ

Чернівецький інформаційний портал BukNews зупинив роботу через мобілізацію до Збройних сил України головного редактора медіа Юрія Чорнея. Про це повідомляє Інститут масової інформації із посиланням на сайт видання.

Юрій Чорней є засновником сайту і був єдиним журналістом, який забезпечував інформаційну діяльність видання. У повідомленні на сайті він, зокрема, зазначає, що служитиме в лавах ЗСУ як офіцер з морального виховання бійців.

«Держава вирішила за мене, що я їй потрібен не як артилерист, а в ролі офіцера з морального виховання бійців. З того, що розповіли військовослужбовці, які вже встигли побувати на фронті, справа ця не надто складна, але специфічна. Наприклад, мені доведеться стежити за тим, чи не зловживають військовослужбовці спиртним. А для цього навіть переглядати вміст їхніх посилок, які присилають рідні і друзі на фронт. І ніякого тобі метамодерну», — написав журналіст.

За словами Чорнея, на роботі BukNews, який «з горем навпіл годував його родину починаючи від 2012 року, можна поставити крапку».

Медійник розповів, що створив собі робоче місце сам і сумнівається, що після служби легко знайде собі роботу.

«На відміну від людей, які йдуть до ЗСУ з якогось конкретного місця роботи, моє я створював собі сам. Зареєструвавшись для цього ФОПом (у військкоматі сказали, що дружині видадуть довідку для передачі в податкову, аби призупинити мою підприємницьку діяльність). Навряд чи після двох років (якщо пощастить) служби в ЗСУ з, можливо, купою набутих психічних і фізичних травм я легко знайду собі роботу в Чернівцях. Як система ставиться до відпрацьованого матеріалу, як журналіст, я знаю не з других рук. Грошовитих і впливових друзів, які гарантовано прийдуть на допомогу, я також не маю. Тому вже зараз знаю, що доведеться несолодко», — поділився міркуваннями Юрій Чорней. 

Юрій Чорней — історик, журналіст, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Із 2002 року і дотепер — професійний журналіст. Засновник та головний редактор інтернет-порталу «BukNews: Всі новини Буковини».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що заступника головреда «РБК-Україна» Владислава Красинського мобілізували до ЗСУ.

Також ми писали про те, що ведучий «Еспресо» Віталій Бакуменко та режисерка Ірина Людкевич мобілізувалися до ЗСУ.

Крім того, до лав Збройних сил України приєднались журналіст Олексій Братущак і фотографиня NV Наталя Кравчук

Фото: БукІнфо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду