У Києві помер оператор, ветеран АТО Дмитро Двойченков

У Києві помер оператор, ветеран АТО Дмитро Двойченков

1 Травня 2023
4192
1 Травня 2023
11:07

У Києві помер оператор, ветеран АТО Дмитро Двойченков

4192
Причина його смерті наразі встановлюється.
У Києві помер оператор, ветеран АТО Дмитро Двойченков
У Києві помер оператор, ветеран АТО Дмитро Двойченков

У Києві помер 56-річний оператор телебачення Дмитро Двойченков. Цю інформацію повідомили на сайті Національної спілки журналістів України.

Також її підтвердила «Детектору медіа» дружина Дмитра.

Подробиці смерті чоловіка наразі невідомі.

«Відстояв Майдан на Грушевського, знімав усі бої з балкону палаючого будинку. Ми витягали Дмитра з поліції тоді. Потім він пішов в АТО і воював. З початком повномасштабного вторгнення знову намагався піти в ЗСУ, але не брали за станом здоров'я. Загинув у Києві. Вічная пам‘ять хорошій і порядній людині…» — написав на своїй фейсбук-сторінці народний депутат Микола Княжицький.

Дмитро Двойченков народився у місті Біломорськ, Карелія (РФ). Займався живописом та фотографією, водночас працював на вагоноремонтному заводі, а також на друкарському комбінаті.

Повідомляється, що в Україну чоловік переїхав через кохання: познайомився з українкою, закохався та приїхав до неї, створив сім'ю.

В інтерв’ю ЗМІ Двойченков говорив, що, змінивши місце проживання, не лише знайшов особисте щастя, а й реалізувався як професіонал. Захоплення фотографією допомогло йому влаштуватися помічником оператора, і він почав розвивати кар’єру.

Зокрема, працював оператором на каналі «Еспресо», висвітлював події під час Революції гідності, під час відряджень об’їздив усю Україну, серед найулюбленіших міст називав Київ та Одесу.

У 2014 році, після початку російської військової агресії на Донбасі, вступив до лав ЗСУ. Служив артилеристом 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», захищав Піски і не лише.

Під час служби почав розповідати у фейсбуці про військові будні: вів роздуми про політику та війну, публікував невеликі фоторепортажі про побут бійців ЗСУ у зоні АТО. Крім особистої сторінки, був одним із редакторів спільноти 93-ї ОМБр у соцмережі.

Після війни він продовжив займатися журналістикою.

З повномасштабним вторгненням РФ Дмитро знову хотів стати до лав ЗСУ, але не пройшов за станом здоров’я.

Василь Рябчук, який працював на посаді головного редактора каналу «Еспресо», також висловив співчуття через смерть колишнього колеги.

«Ти був уособленням доброти. Спи спокійно…», — написав він.

«Ти був справжнім другом. Дмитро Двойченков, м’яких хмар», — додав друг загиблого Олександр Василенко.

Деталі смерті Двойченкова у Києві невідомі. У ветерана АТО залишилися дружина, дорослі син та донька.

Фото: Дмитро Двойченков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4192
Читайте також
17.06.2023 11:30
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду