Данило Мокрик залишає команду Bihus.Info

Данило Мокрик залишає команду Bihus.Info

3 Березня 2023
5618

Данило Мокрик залишає команду Bihus.Info

5618
Наступного тижня журналіст поінформує, до якої саме редакції долучився.
Данило Мокрик залишає команду Bihus.Info
Данило Мокрик залишає команду Bihus.Info

Журналіст Данило Мокрик, який працював у складі команди Bihus.Info, оголосив, що закінчив співпрацю із редакцією проєкту журналістських розслідувань. У своєму фейсбук-дописі він згадав, що вперше прийшов у редакцію Bihus.Info п’ять з половиною років тому «і потім довго мучився перш, ніж у мене вийшло перше розслідування».

«Далі були десятки (чи сотні?) матеріалів: розслідувань, аналітики, блогів, інтерв'ю, стрімів. Робота з людьми, які й так стали рідними, а за минулий рік — ще ріднішими. Це — робота і люди, яких я страшенно полюбив. З якими я виріс, і яким я безмежно вдячний за таку низку речей, що й не перелічити.

Але настав час щось трохи мінять. Тому сьогодні редакція Bihus.Info стає моїм колишнім місцем роботи — залишаючись великим і важливим місцем у моєму серці», — написав Мокрик.

У коментарі «Детектору медіа» журналіст сказав, що має намір долучитися до іншої редакції, детальніше про це він розповість наступного тижня. Також Данило запевнив, що не полишатиме створювати нові епізоди для свого ютуб-каналу MokRec. «Це той простір, який тільки мій, і якого я вже не зречуся», — сказав нашій редакції Мокрик.

Данило Мокрик народився й виріс у Львові, освіту здобував у Вищій школі політичних наук у Парижі. Перший значущий досвід журналістської роботи здобув у редакції львівського сайту Zaxid.net. Тоді ж уперше відчув потяг до журналістики розслідувань.

До Києва журналіст переїхав, уже маючи ім’я в контексті львівської журналістики. Працював редактором і ведучим програми соціальних розслідувань «Остання інстанція» на каналі ZIK. У серпні 2017 року його проєкт було зі скандалом закрито.

З вересня 2017 року він працював на Суспільному — співавтором і ведучим щоденної розмовної програми «Тема дня» на «UA: Першому». Водночас Данило Мокрик працював у програмі журналістських розслідувань «Наші гроші з Денисом Бігусом». 

18 січня 2019 року наприкінці випуску «Теми дня» ведучий програми Мокрик попрощався не лише з гостем програми, а й з глядачами. У коментарі «Детектору медіа» він зазначив, що втомився, бо одночасно працює на двох інтенсивних роботах. Тому вирішив працювати на одній.

У березні 2019 року стало відомо, що Данило Мокрик вестиме на hromadske авторський проєктом «Мокрик По Живому». Проєкт закрили наприкінці 2021 року.

У грудні 2019 року отримав премію імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка у номінації «Найкраще ТБ-розслідування» за серію матеріалів «Прокурори Майдану». З лютого 2020 року веде на ютубі власний блог «MokRec». У грудні 2020 року блог «MokRec» отримав диплом другого щорічного конкурсу журналістських робіт «Суд людською мовою»-2020.

У березні 2022-го Мокрик повідомив, що його внесли до російського сайту з переліком «ворогів». 

Фото: Максим Поліщук / «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду