Мокрик: Комітет поки не підтримав пропозицію Киви позбавити мене акредитації

Мокрик: Комітет поки не підтримав пропозицію Киви позбавити мене акредитації

15 Грудня 2021
2480
15 Грудня 2021
17:45

Мокрик: Комітет поки не підтримав пропозицію Киви позбавити мене акредитації

2480
Нардеп Ілля Кива звинувачував журналіста у «грубому порушенні журналістської етики та розповсюдженні відверто неправдивої інформації».
Мокрик: Комітет поки не підтримав пропозицію Киви позбавити мене акредитації
Мокрик: Комітет поки не підтримав пропозицію Киви позбавити мене акредитації

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик повідомив, що на засіданні 15 грудня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова не підтримав пропозицію нардепа «ОПЗЖ» Іллі Киви позбавити його акредитації у парламенті.

«Побував на Комітеті з питань свободи слова з нагоди бажання Іллі Киви позбавити мене акредитації у Верховній Раді через розповсюдження недостовірної інформації…Моя позиція була максимально проста: є Положення про акредитацію журналістів у Верховній Раді, і там є пункт 20, в якому перелічені підстави для позбавлення акредитації. Ось вони всі: "...у разі неодноразового або грубого порушення особою порядку та процедури роботи Верховної Ради України, порядку допуску до приміщень Верховної Ради України, умов і загального режиму роботи парламенту, встановленого у Верховній Раді України порядку доступу до інформації та документів і технічних засобів". Крапка. Якщо таких порушень не зафіксовано, позбавляти акредитації немає підстав», – пише Данило Мокрик у фейсбуці.

Журналіст додав, що голова Комітету, нардеп від «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич пропонував все одно позбавити його акредитації. Підстави для цього вбачала і керівниця пресслужби ВР Ірина Кармелюк.

Однак, «комітет в цілому (поки що) таку пропозицію не підтримав».

Нагадаємо, що Кива інкримінує журналісту «грубе порушення журналістської етики та розповсюдження відверто неправдивої інформації».

1 грудня проєкт Bihus.info випустив матеріал, де Данило Мокрик продемонстрував фотографії грошей та золота, нібито знайдених під час обшуку в будинку Киви. Згодом редакція вибачилась та визнала, що частина цих світлин, отриманих від джерела в правоохоронних органах, стосується іншої справи.

У лютому 2021 року у кулуарах Верховної Ради Ілля Кива обматюкав Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри. Редакція Bihus.info через це поскаржилася поліції, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й Комітету з питань регламенту та депутатської етики. Останній не знайшов правових підстав для покарання нардепа.

Також ДБР за заявою Мокрика відкрило провадження про перешкоджання журналістам, яких не пустили на захист кандидатської дисертації Іллі Киви.

Фото: Danylo Mokryk/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2480
Читайте також
03.03.2023 14:56
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
5 569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду