У Раді Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика після питання про відмивання грошей

У Раді Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика після питання про відмивання грошей

5 Лютого 2021
37073

У Раді Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика після питання про відмивання грошей

37073
Данило Мокрик зазначив, що поведінка депутата ганьбить фракцію ОПЗЖ, Верховну Раду та Україну.
У Раді Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика після питання про відмивання грошей
У Раді Ілля Кива обматюкав журналіста Данила Мокрика після питання про відмивання грошей

У кулуарах Верховної Ради народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.info Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Відео суперечки опублікували в телеграм-каналі pavlovskynews.

Після того, як Кива виматюкався й звинуватив Bihus.info у «провокаціях», пан Мокрик нагадав йому, що депутатську зарплату він отримує з податків громадян, зокрема його. Депутат на це запропонував керівнику проєкту Денису Бігусу заплатити податки «на всі вкрадені ним гроші».

Данило Мокрик написав у Facebook, що поведінка Іллі Киви ганьбить фракцію ОПЗЖ, Верховну Раду та Україну.

«Вчора небайдужа громадськість могла побачити відос моєї "розмови" з Іллею Кивою в храмі українського парламентаризму. Тієї, де Кива видає більше лайки, ніж осмислених речень, вголос фантазує про анальні засування, а єдина пряма відповідь на запитання звучить: "Да мне по**й, на**й". <…> Поведінка Іллі Киви ганьбить не просто фракцію ОПЗЖ. Вона ганьбить Верховну Раду і українську державу. Таке бидляцьке спілкування нардепа і з журналістом, і просто з платником податків, за гроші якого Кива підтримує свою життєдіяльність, – це треш. Те, що ОПЗЖ провело в Раду і тримає в себе таке – це обличчя ОПЗЖ. Головне обличчя», – зазначив журналіст.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року в кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство. Він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському. Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вибачилася за нардепа від БПП Олега Барну. Керівник Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський та гендиректор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко відреагували на лайку нардепа флешмобом та запропонували всім приєднатися до нього.

Фото: Данило Мокрик / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37073
Читайте також
03.03.2023 14:56
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
5 648
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
1175 дн. тому
А почему бы не взять интервью о бабуле у новоявленного милионера тимлшенко?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду